News

Hypotheekverstrekkers gaan meewegen wat studenten hebben afgelost

Oud-studenten die een deel van hun studielening hebben terugbetaald kunnen vanaf 1 januari een hogere hypotheek krijgen. Tot nog toe mogen banken alleen kijken naar de studieschuld bij afstuderen.

News

Check: komen veel universitaire studenten beter ‘tot hun recht’ in het hbo?

Demissionair minister Robbert Dijkgraaf moedigt jongeren aan om voor het beroepsonderwijs te kiezen. Veel universitaire studenten zouden bijvoorbeeld beter tot hun recht komen in het hbo. Waar baseert hij dat op?

News

‘Wetenschappelijk onderzoek moet herhaald kunnen worden’

Waarom valt wetenschappelijk onderzoek vaak zo slecht te herhalen? Met een beetje steun van onderzoeksfinancier NWO is afgelopen week het Nederlands ‘Reproducibility Network’ opgericht.

News

Uraad niet te spreken over ‘bezuinigings-communicatie’ CvB

De Uraad is niet blij met de manier waarop het college van bestuur communiceerde over de acute bezuinigingen van de UT, zo liet het medezeggenschapsorgaan woensdag weten. Ook vindt de raad dat het CvB ‘de externe oorzaken’ al een jaar geleden kon zien aankomen.

News

UT wil twee jaar langer door met Twente Pathway College

De UT wil de samenwerking met Twente Pathway College voortzetten en stuurt aan op een contractverlenging van twee jaar. Dat wel onder voorwaarden van enkele prestatie-indicatoren en een ontsnappingsclausule, mocht de politieke internationaliseringsdiscussie tot een verbod leiden.

News

Nederland geeft minder uit aan bèta-sector dan andere landen

De Nederlandse uitgaven aan bèta en techniek blijven internationaal gezien achter en de aanwas in de bacheloropleidingen is relatief laag, schrijft onderwijsminister Dijkgraaf.

News

Directeur Kennispark vertrekt na kortstondig dienstverband

Marike Bezema, sinds afgelopen voorjaar directeur van de Stichting Gebiedsorganisatie Kennispark, vertrekt per 1 januari 2024. Ze concludeert dat ze ‘niet de geschikte persoon is om de rol te vervullen’ gezien de begroting en ambities van volgend jaar.

News
Strategisch jarenplan

Student Union wil meer waardering voor activisme

Meer waardering voor activisme, kortere wachtlijsten bij verenigingen en training voor vertrouwenspersonen. Daar wil de Student Union de komende jaren focus op leggen. Woensdag worden de plannen in het strategisch plan voor 2024-2027 besproken in de Uraad.

News

Conflict over anonieme column hogeschoolblad HAN

Een column over ‘bullshitbanen’ was tegen het zere been van het hoofd communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij wilde een verbod op anonieme columns, maar het college van bestuur wil de redactie niet aan banden leggen.

News

'Solar Team Twente stopt niet voordat we de wereldtitel hebben’

Na een race van meer dan 3000 kilometer kwam Solar Team Twente twintig minuten tekort voor de eindoverwinning van de World Solar Challenge. Teamleider Kirsten Bouwman blikt vanuit Australië terug op de race. ‘Het voelt alsof we hier weggaan met unfinished business.’

News

Watersportcomplex Euros op de schop

Het watersportcomplex van roei-, zeil- en kanovereniging Euros ondergaat een renovatie. Komende zomer start de verbouwing, die medio 2025 afgerond moet zijn.

News

Grotere rol voor medezeggenschap bij onderwijsvernieuwingen

De Tweede Kamer stemde deze week unaniem voor een motie om de medezeggenschap vanaf het begin te betrekken bij onderwijsvernieuwingen. Dan gaan er minder zaken mis, is de verwachting.

Read more articles