News

UT students applying for Fellows Programme

Wim Kamerman (Bussiness & IT), Sevim Aktas (Advanced Technology), Rianne Hagen (Industrial Design) and Titus Venverloo (ATLAS) have been selected by the UT to apply for the University Innovation Fellows programme (UIF). They will follow a 6-week online programme and eventually go to Silicon Valley.

News

LSVb: ‘Voorkom zomerse inbraakgolf bij studentenhuizen’

Jaarlijks wordt er honderden keren ingebroken in studentenwoningen, vooral ’s zomers. Een landelijke campagne moet daar verandering in brengen.

News

Leiden wil landelijk onderzoek naar promovendi

Leiden is heus niet de enige stad waar promovendi het moeilijk hebben. Laat andere universiteiten ook onderzoek doen naar hun mentale gesteldheid, zegt vice-rector Hester Bijl van de Universiteit Leiden.

News

Komend jaar geen prestatieafspraken in hoger onderwijs

Het gaat dit najaar niet meer lukken om nieuwe kwaliteitsafspraken te maken met hogescholen en universiteiten over het verbeteren van hun onderwijs. Daarom wordt 2018 een tussenjaar.

News

Internationalisering: veel vraag naar Nederlands

De instroom in de cursus Nederlands als tweede taal is in een paar jaar tijd verdubbeld. Dit jaar volgden 850 medewerkers en studenten de zogenaamde NT2-cursus. De stijging is een onverwacht gevolg van de internationalisering.

News

Lange wachttijden bij DUO

De telefoon van de Dienst Uitvoering Onderwijs staat roodgloeiend. Om iemand te spreken te krijgen moeten studenten soms wel een uur wachten. Dat kan niet, vindt CDA-Kamerlid Harry van der Molen.

News

‘Tabaksindustrie sponsort studentenverenigingen’

Sigarettenfabrikanten hebben studentenverenigingen betaald voor het alleenrecht op de verkoop van hun sigaretten. Dat hebben journalisten van de Onderzoeksredactie Tabak dit weekend onthuld.

News

Studentenvereniging verzwijgt hersenschudding

De Delftse studentenvereniging Virgiel heeft verzwegen dat een studente een zware hersenschudding heeft opgelopen tijdens de ontgroening. De vereniging meldde dit pas tweeënhalve maand later, en wordt daarvoor gestraft door de universiteit.

News

Marieke Huisman voorzitter Ambassadeursnetwerk

Marieke Huisman wordt de nieuwe voorzitter van het UT-Ambassadeursnetwerk. Ze neemt het stokje over van hoogleraar Watersystemen Suzanne Hulscher, die voorzitter is sinds 2006. ‘Een mooie uitdaging’, aldus Huisman.

News

Ook Leidse promovendi kampen met mentale problemen

In Vlaanderen is het slecht gesteld met de geestelijke gezondheid van promovendi, maar in Leiden blijkt het nog erger. De maat is vol, vindt het Promovendi Netwerk Nederland.

News

UT bijna zes miljoen in de plus over 2016

De UT sloot 2016 af met een overschot van 5,9 miljoen euro. Die afwijking op de begroting kent volgens CvB Mirjam Bult drie belangrijke oorzaken: onzekerheid rondom overheidsfinanciering, het invullen van vacatures en het vrijkomen van voorzieningen.

News

Robot neemt weefsel af tijdens MRI-scan

UT-onderzoekers van het Robotics and Mechatronics-lab ontwikkelden een kleine robot die een biopsie kan nemen in een MRI-scanner. De Stormram 4, zoals de robot heet, won onlangs een prijs tijdens de Surgical Robotic Challenge in Londen.

Read more articles