News

SU en Grolsch weer met elkaar in zee

De Student Union (SU) verlengt het bestaande contract met bierbrouwer Grolsch volgende week. ‘We zijn tevreden over de samenwerking’, zegt SU-portefeuillehouder Stef Huttinga. ‘De flexibiliteit en betrokkenheid van Grolsch bij evenementen gaf de doorslag.’

News

VSNU-café: ‘De campus zal niet zomaar verdwijnen’

Digitaal studeren of werken in het hoger onderwijs wordt steeds makkelijker, maar willen we dat ook? Collegezalen, vaste werkplekken en bibliotheken zullen blijven lonken.

News

Sprokkelen om tachtig banen te creëren

Twee jaar na de invoering van de participatiewet (2015) zijn er op de UT negen gecreëerde banen voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2025 moeten dat er tachtig zijn. ‘Makkelijker gezegd dan gedaan,’ volgens Joost Sluijs en Netty Kollen van de humanresourcesafdeling.

News

Rechtszaak tegen verengelsing hoger onderwijs

De vereniging Beter Onderwijs Nederland wil een rechtszaak aanspannen om de verengelsing van het hoger onderwijs een halt toe te roepen. Die zou een spoor van vernieling door het hoger onderwijs trekken en bovendien in strijd zijn met de wet.

News

Tienduizenden technici werken niet in de techniek

Er is een schreeuwend tekort aan technici, zeggen werkgevers. Toch gaan hoogopgeleide technici lang niet altijd in de techniek werken, blijkt uit nieuwe cijfers van het Techniekpact.

News

Studentenleiders blikken terug: ‘Kleine dingen kunnen heel groot worden’

Ze hebben de fakkel afgelopen weekend doorgegeven aan hun opvolgers en blikken nu terug op het jaar waarin ze de belangen van studenten verdedigden: voorzitters Jarmo Berkhout van de LSVb en Jan Sinnige van het ISO.

News

Nederland in middenmoot met publiceren in open access

Steeds meer artikelen van Nederlandse onderzoekers verschijnen in een wetenschappelijk tijdschrift dat iedereen gratis mag lezen. Maar er is nog een lange weg te gaan, blijkt uit de eerste Balans van de Wetenschap.

News

Benefitproject met een UT-signatuur

Het Center for eHealth & Wellbeing research van de UT is een belangrijke schakel in het grootschalige Benefitproject, dat onlangs de kick-off beleefde. Doel van het project: Nederland gezonder maken, zónder daarvoor het opgestoken vingertje te gebruiken.

News

Geen stagevergoeding, maar dat hoor je later pas

Krijg je geen stagevergoeding? Grote kans dat je dat pas tijdens het sollicitatiegesprek te horen krijgt. Bedrijven zetten het vaak niet in hun advertentie, blijkt uit onderzoek.

News

'Het is de race van ons leven'

Solar Team Twente werkt sinds september met tomeloze energie aan de nieuwe zonneauto, RED Shift. Vanmiddag werd de auto onthuld in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Een paar honderd gasten, waaronder business partners en direct betrokkenen, waren getuige van de spectaculaire presentatie van de ‘meest innovatieve zonneauto ter wereld’.

News

RED Shift: geheime wapens onder de motorkap

Solar Team Twente onthulde vrijdagmiddag op vliegbasis Twenthe de nieuwe zonneauto. Met 'geheime wapens' op het gebied van elektronica, aerodynamica en mechanica gaat het team voor winst bij de World Solar Challenge. Technisch manager Lars Klein (IDE) licht toe wat er onder de motorkap zit.

News

'We willen de kiddo’s dit laten ervaren'

Een dinner show, cabaret in Hengelo, minigames en een mini Create Tomorrow zijn enkele nieuwe elementen van de Kick-In. Van woensdag 23 tot en met donderdag 31  augustus dompelen ruim 1600 nuldejaars zich onder in een gevarieerd introductieprogramma.

Read more articles