News

Engels op de soos? Geen sprake van

Studentenverenigingen kunnen best wat toegankelijker worden voor de vele buitenlandse studenten in Nederland, meent de Landelijke Kamer van Verenigingen. Maar niet door met zijn allen Engels te gaan spreken.

News

Minister eist rampenplan voor campus in buitenland

Als Nederlandse universiteiten en hogescholen een filiaal in het buitenland willen openen, moeten ze een exit-strategie hebben voor als het misloopt. Anders gaat het ministerie niet akkoord.

News

Geen zeskamp, wel sportdag voor personeel

De zeskamp – in 2012 voor het laatst gehouden – keert terug op de campus, maar in een andere vorm. Personeelsvereniging UT-Kring is de initiatiefnemer van een sportdag voor UT-personeel op donderdag 28 september.

News

‘Netwerkveiligheid is niet anders dan je veiligheid thuis’

Een koelkast die zelf producten bestelt of een robotstofzuiger die je vanaf het werk aanstuurt. De slimme router HOLMES van UT-promovendus Berry Gerrits en alumnus (Computer Science) Herman Slatman, moet ervoor zorgen dat apparaten veilig communiceren. Een app laat de consument de netwerkrisico’s zien.

News

Werkdruk: de 7 hoofdoorzaken op een rijtje

Werkdruk is op de UT een veelbesproken onderwerp. Een werkgroep deed op verzoek van het college van bestuur onderzoek naar de oorzaken ervan. Anton Stoorvogel, UT-docent en werkgroeplid, licht het rapport met daarin zeven hoofdoorzaken toe.

News

Pieter Roos docent van het jaar

Pieter Roos (civiele techniek) is woensdagmiddag uitgeroepen tot docent van het jaar 2017. In de finale voor de Centrale Onderwijsprijs troefde hij in de Horst Bram Nauta (elektrotechniek) en Marco van Bommel (psychologie) af.

News

Wessel stopt als decaan onderwijsvernieuwingen

Ramses Wessel stopt per 1 augustus als decaan onderwijsvernieuwingen. Sterker nog, die functie wordt opgeheven. ‘Het is niet zo dat TOM klaar is, maar alle structuren staan.’

News

Collegegeld omhoog in 2018

Studenten moeten in 2018 meer collegegeld betalen. Het tarief gaat omhoog van 2.006 naar 2.060 euro. De stijging is groter dan in vorige jaren: maar liefst 54 euro.

News

‘Leenstelselmiljoenen bedoeld voor álle studenten’

De VVD wil dat een deel van de opbrengst van het leenstelsel naar de druk bevolkte technische universiteiten gaat. Maar minister Bussemaker, de instellingen en de studentenbonden vinden dat het hele hoger onderwijs moet profiteren.

News

14 inschrijvingen voor Brinksma Innovation Grant

In totaal strijden veertien UT’ers om de allereerste ‘Brinksma Innovation Grant’ (BIG). De beurs is bedoeld om onderwijsinnovatie te stimuleren en is vernoemd naar oud-rector Ed Brinksma. Donderdag 19 oktober tijdens de onderwijsdag is de bekendmaking van de winnaar.

News

‘We zoeken mensen die ons verder brengen’

Het Leuvense chipdesignbedrijf AnSem opent donderdag officieel zijn deuren op het Kennispark. ‘We willen groeien’, zegt alumnus elektrotechniek, Clemens Mensink, die de Enschedese vestiging onder zijn hoede heeft.

News

TU’s richten eigen investeringsfonds op

Drie van de vier technische universiteiten starten een eigen investeringsfonds: Innovation Industries. Met het fonds – met een totaalbudget van 75 miljoen euro – willen ze twintig startende hightechbedrijven ondersteunen in hun groei. De UT steekt er 1,5 miljoen euro in; Delft is de enige technische universiteit die niet meedoet.

Read more articles