News

Oud-trainer Drienerlo Kalle Oranen (77) overleden

Kalle Oranen, voormalig trainer van het eerste elftal van Drienerlo, overleed afgelopen week op 77-jarige leeftijd. Hij was van 1982 tot 2008 verbonden aan de UT als sportdocent. Voor zijn UT-jaren was Oranen profvoetballer bij zowel FC Twente als Heracles.

News

Solar Team Twente stoot door naar tweede plek

Op de tweede racedag van de World Solar Challenge is Solar Team Twente opgeschoven naar de tweede plaats. Het team begon zondag nog vanaf de tiende startplek, maar maakt indruk in de eerste racedagen.

News

Update: Solar Team Twente klimt op naar derde plek

Solar Team Twente begon zondag vanaf de tiende startplek aan de World Solar Challenge, maar klom tijdens de eerste racedag snel op naar de derde plek. Bij de kwalificatie op zaterdag eindigde het studententeam nog in de middenmoot.

News

Nieuws gemist? Nieuwe UT-VU bachelor in de maak & interview Bram Nauta

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

  • EN
  • NL
News

Roemeense organisatie licht DUO en Roemeense studenten op

Een Roemeense organisatie hielp studenten aan fictief werk, zodat ze in Nederland studiefinanciering konden aanvragen, schrijft het Groningse universiteitsblad UK. Het leidt tot schriftelijke vragen van de Tweede Kamer.

  • EN
  • NL
News

Romanian organisation defrauds DUO and Romanian students

A Romanian organisation has been offering students fictitious work so that they can apply for student finance in the Netherlands, reports the Groningen university magazine UKrant. The allegations have now been raised in the House of Representatives.

News

Alexandra Mulder crowned as UT's 'most active student'

The 'More Than A Degree' award ceremony, organised by the Student Union, was held on Thursday evening in the TechMed Centre. At the annual event, Alexandra Mulder, a bachelor's student in Mechanical Engineering, was voted the UT's most active student.

News

Minister wil niet morrelen aan geluidsnormen voor bouw studentenwoningen

Er zijn nu eenmaal regels voor de bouw van studentenwoningen, zegt minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken tegen de Tweede Kamer. Ook in een wooncrisis kun je die niet zomaar terzijde schuiven.

News

Open brief: ‘UvA moet stellingnemen tegen geweld Israël’

Ruim 1.100 promovendi, medewerkers en (oud-)studenten eisen dat de Universiteit van Amsterdam het geweld van Israël tegen de Palestijnen veroordeelt. Maar het bestuur wil geen partij kiezen.

News

Maastricht ontslaat docent wegens seksueel wangedrag

De Universiteit Maastricht mag van de rechter een docent ontslaan die bijna hoogleraar was. Hij vertoonde jarenlang wangedrag en verzweeg een seksuele relatie met zijn promovendus.

News

Ook ScienceGuide voelt zich geïntimideerd

Nieuwsplatform ScienceGuide is in aanvaring gekomen met een van zijn financiers, de Universiteit Maastricht. ScienceGuide spreekt van juridische intimidatie en het monddood maken van de vrije pers. Totaal onjuist, vindt Maastricht.

News

Ook Twents-Amsterdamse bachelor Advanced Technology in de maak

Na eerdere gezamenlijke bacheloropleidingen van de UT en de Vrije Universiteit Amsterdam, wordt nu serieus werk gemaakt van een gezamenlijke bacheloropleiding Advanced Technology. Een business case en een verzoek voor een macrodoelmatigheidstoets zijn in de maak.

News
Radioliefhebber studeerde in 1965 aan de UT en rondt bijna zestig jaar later PhD af

Koos Fockens (77) verdedigt proefschrift: ‘Radio laat me niet los’

In 1965 begon Koos Fockens aan zijn UT-studie elektrotechniek. Na een lange carrière vond hij zes jaar geleden als gepensioneerde nog een uitdaging in een PhD. Vrijdag verdedigt hij in de Waaier zijn studie naar oorzaak en gevolg bij radiostoringen door elektronica.

Read more articles