News

Prijskaartje: 60 miljoen euro voor beurs hbo’er in wo-master

Hbo-studenten krijgen geen extra studiefinanciering als ze doorstuderen aan een universitaire master. Het zou jaarlijks 60 miljoen euro kosten om dat te veranderen, schat demissionair minister Robbert Dijkgraaf.

News

Dijkgraaf waarschuwt voor greep uit Groeifonds

De Tweede Kamer doet een greep uit het Nationaal Groeifonds om een verhoging van de brandstofprijzen voor automobilisten te voorkomen. Demissionair minister Dijkgraaf schetst de gevolgen voor onderwijs en onderzoek.

News

Vakbond: ‘Zonder persvrijheid geen academische vrijheid’

Ook vakbond FNV Onderwijs & Onderzoek maakt zich zorgen over de persvrijheid in het hoger onderwijs. ‘Een universiteits- of hogeschoolblad moet overal over kunnen schrijven.’

News

Meeste universiteiten doen niets aan krappe beurs buitenlandse promovendi

Vijf van de dertien universiteiten vullen het karige inkomen van internationale beurspromovendi aan, maar de rest doet weinig tot niets. Dat blijkt uit een rondgang van het Promovendi Netwerk Nederland en persbureau HOP.

  • EN
  • NL
News

Now hiring: video and student journalists!

Looking for a flexible, autonomous and active part-time job? We’re looking for new student journalists to join our team and we are also looking to expand our video team. Interested? Send an email to utoday@utwente.nl.

  • EN
  • NL
News

Video- en studentjournalisten gezocht!

Ben je op zoek naar een flexibele, zelfstandige en actieve deeltijdbaan? Wij hebben vacatures openstaan! Voor studentjournalisten en er is een plek vrij in ons videoteam. Geïnteresseerd? Mail dan naar utoday@utwente.nl!

News

Censuur Eindhoven ging om belangenverstrengeling rector

Het universiteitsblad Cursor mocht niet schrijven over vermeende belangenverstrengeling van de nieuwe rector. De kwestie leidde tot ontslag van de hoofdredacteur, een klokkenluidersklacht en schriftelijke vragen van de Tweede Kamer.

News

Stevinpremie Bram Nauta: ‘Investeren in nieuwsgierigheid-gedreven onderzoek’

Universiteitshoogleraar Bram Nauta nam woensdag de Stevinpremie in ontvangst in Theater Diligentia in Den Haag. De Stevinpremie, ter waarde van 1,5 miljoen euro, is één van de twee hoogste wetenschappelijke onderscheidingen in Nederland.

News

Oud-student krijgt schadevergoeding vanwege datalek bij hogeschool

Een hacker stal persoonsgegevens van (oud)-studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Een van hen stelde de hogeschool aansprakelijk. De rechter geeft hem deels gelijk.

News

Rechtbank Rotterdam: energietoeslag lage inkomens niet voor studenten

Een Rotterdamse student heeft ook in hoger beroep een rechtszaak om de energietoeslag verloren van de gemeente. Van de rechter mag de gemeente studenten uitzonderen van de regeling.

News

Nobelprijs chemie voor ‘kwantumstippen’ in beeldschermen

Voor het maken van kleurige ‘kwantumstippen’ krijgen drie wetenschappers dit jaar de Nobelprijs voor de scheikunde. Hun onderzoek is onder meer toegepast in QLED-beeldschermen.

News

Fact viert lustrum met Pakkerij-theatervoorstelling

Om het dertigjarig bestaan van koepelvereniging Fact te vieren, is op maandag 16 oktober in de Agora (Vrijhof) een theatervoorstelling te zien over de Pakkerij, de vier studentenverenigingen en hun verschillen, anekdotes en onderlinge rivaliteit.

News

Universiteitsblad TU Eindhoven uit protest op zwart gezet

De hoofdredacteur van het Eindhovense universiteitsblad Cursor is uit zijn functie ontheven. De redactie reageert ontsteld en heeft de website op zwart gezet. Aanleiding is een artikel over belangenverstrengeling dat niet mocht verschijnen.

Read more articles