News

Kamer wil MeToo-lessen tijdens introweken studenten

Studenten moeten eigenlijk al tijdens de introweken voorlichting krijgen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, vindt de Tweede Kamer. Ook medewerkers zouden op cursus moeten.

News
Sustainability Dialogue: Executive Board does not want to cut ties fossil industry

‘We don't have to agree with the fossil fuel industry, but dialogue is important’

The UT won't be cutting or freezing ties with the fossil fuel industry, as many climate activists were hoping for. This is what the Executive Board announced during the last event of a 'Sustainability Dialogue' series. About sixty people attended the event at the DesignLab.

News

Universiteiten stijgen in nieuwe QS-ranking

Bijna alle Nederlandse universiteiten winnen terrein in de wereldranglijst van het Britse onderzoeksbureau QS. Een van de oorzaken: de makers hebben hun methode op de schop genomen. Ook de UT stijgt twee plaatsen.

News

Kamer wil met spoed extern onderzoek naar DUO

Er moet snel een onderzoek komen naar de DUO-aanpak van fraude met de basisbeurs, vindt een ruime meerderheid in de Tweede Kamer. Maar het gebruik van dun bewijs blijft voorlopig toegestaan.

News

Discussie bsa: studentenwelzijn weegt het zwaarst, vindt minister

Onderwijsminister Dijkgraaf laat zich niet van de wijs brengen: er komt wat hem betreft een soepeler bindend studieadvies. Is dat wel een goed idee, wil de Tweede Kamer weten.

News

Ontslag hoogleraar na klachten uit Utrecht, Amsterdam en Maastricht

Een Utrechtse hoogleraar klinische psychologie is ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag. Eerder werkte hij aan de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit. Ook daar had hij al een opmerkelijke reputatie, blijkt nu.

News

Geen wegwerpplastic meer op de campus

Gratis plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik worden vanaf 1 juli niet meer gebruikt op de campus. Vanaf dan zijn herbruikbare verpakkingen de norm, als gevolg van nieuwe wetgeving om plastic afval te verminderen.

News

D66: ‘Eén verkiezingsweek voor medezeggenschap hoger onderwijs’

Waarom gaan zo weinig studenten stemmen voor de medezeggenschap aan hun universiteit of hogeschool? Misschien helpt een landelijke verkiezingsweek, oppert D66. Minister Dijkgraaf ziet er wel iets in, maar de medezeggenschap zelf is sceptisch.

News
Afscheidsinterview voorzitters LSVb en ISO

‘Als er geen politieke wil is, dan moet je het zelf forceren’

‘We kunnen echt hard zijn voor elkaar’, zeggen Terri van de Velden en Joram van Velzen, voorzitters van studentenorganisaties ISO en LSVb. Ze zijn vrienden, ook al vinden ze elkaar soms vervelend.

News

Flexstuderen mag ook volgend jaar

In je eigen tempo studeren en betalen per studiepunt: daar mogen studenten volgend jaar mee doorgaan. Bestuurlijk gedoe mag geen belemmering vormen, vindt minister Dijkgraaf.

News

Summer Sounds-feest dit jaar ‘veel groter’

Met de zomervakantie voor de deur organiseren tien UT-studievereniging op 7 juli een festival op het O&O-plein. De organisatie, die het dit jaar groots wil aanpakken, verwacht duizend studenten en medewerkers bij de tweede editie van ‘Summer Sounds’.

News

Dijkgraaf stelt algoritme DUO tijdelijk buiten werking

In de strijd tegen fraude met de basisbeurs mag studiefinancier DUO voorlopig geen algoritme gebruiken, vindt minister Robbert Dijkgraaf. Hij wil eerst laten uitzoeken of dat algoritme niet per ongeluk discrimineert.

Read more articles