News

Tijd dringt voor deelnemers aan ‘flexstuderen’

Tegen het einde van het studiejaar is er nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van ‘flexstuderen’ in het hoger onderwijs. Universiteiten, hogescholen en studenten trekken aan de bel; de minister belooft vaart te maken.

News

Huisvesters: ‘Studenten met huisgenoten zijn gelukkiger’

Het is voor studenten beter om in een kamer met een gedeelde keuken en douche te wonen dan in een studio, menen de studentenhuisvesters. Het aantal onzelfstandige kamers moet volgens hen niet verder teruglopen.

News

Wiersma was ‘te scherp’ en is opgestapt

Minister Dennis Wiersma (VVD) is gisteravond opgestapt na een nieuwe melding over wangedrag. ‘De afgelopen maanden waren heftig, in de eerste plaats voor de mensen die ik heb gekwetst.’

News

Geen tentamens meer tijdens Kick-In, vindt Uraad

Als het aan de Uraad ligt krijgen opleidingen een verbod om centrale tentamens te plannen gedurende de Kick-In. Examineren tijdens de introductieweek komt studentenactivisme niet ten goede, volgens de Uraad.

News

In een gelikte show onthult Solar Team Twente zonneauto RED X

Zo’n zevenhonderd aanwezigen zagen donderdagavond in een Hengelose fabriekshal hoe Solar Team Twente zonneauto RED X onthulde. Met deze tiende generatie-auto mikt het team op een eerste Twentse wereldtitel in Australië.

News

Heidi Toivonen UT-docent van het jaar 2023

Universitair docent Heidi Toivonen is vanmiddag in de Waaier uitgeroepen tot winnaar van de Centrale Onderwijsprijs en mag zich UT-docent van het jaar 2023 noemen. De jury en het aanwezige publiek verkozen haar boven de andere drie finalisten, Erik Faber, Ruud Jacobs en Ipek Seyran Topan.

  • EN
  • NL
News

Klimaatactivisten eisen bevriezen banden met fossiele industrie

Klimaatactivistische studenten en medewerkers gaven donderdagmiddag de jaknikker achter de Horst een make-over. Met de actie wilden ze hun eis aan het college van bestuur onderstrepen: bevries een jaar lang de banden met de fossiele industrie.

  • EN
  • NL
News

UT climate activists demand freezing ties with fossil industry

Climate activist students and staff gave the pumpjack behind the Horst a makeover on Thursday afternoon. With the action, they wanted to underline their demand to the Executive Board: freeze ties with the fossil industry for a year.

News

Jaap Beernink verlaat Novel-T en UT voor Deltion College

Jaap Beernink, directeur van Novel-T en van de Universiteit Twente Holding, gaat Enschede verlaten en treedt in september toe tot het college van bestuur van het Deltion College in Zwolle. Hij vervulde zijn rol bij Novel-T ruim zes jaar.

News

SP wil DUO-controles even staken

Zet voorlopig het algoritme buiten werking waarmee studiefinancier DUO naar fraude met de basisbeurs speurt, maant de Socialistische Partij. Want nu lijkt de opsporing vooral studenten met een migratieachtergrond te treffen.

News

‘UT moet ook doemscenario’s financiën uitwerken’

Denk na over verschillende scenario’s, ook de slechtst denkbare. Dat was de oproep van de universiteitsraad richting het college van bestuur woensdagochtend, in reactie op het Spring Memorandum.

  • EN
  • NL
News
Collegevoorzitter Vinod Subramaniam roept studenten op zich uit te spreken.

UT ‘ernstig bezorgd’ na debat internationalisering

De UT maakt zich ernstige zorgen over de uitkomst van het debat van afgelopen week over internationalisering. Collegevoorzitter Vinod Subramaniam riep tijdens de universiteitsraad studenten op zich uit te spreken. Rector Tom Veldkamp inventariseert vooruitlopend op het wetsvoorstel de opleidingen.

  • EN
  • NL
News

UT ‘deeply concerned’ after debate on internationalisation

The UT is deeply concerned regarding the outcome of last week's debate on internationalisation. UT president Vinod Subramaniam called on students to speak out. Rector Tom Veldkamp takes inventory of programmes ahead of the law proposal.

News

Prijzenregen bij zevende editie UT Challenge

Niet één maar drie projecten zijn winnaar van de zevende editie van de UT Entrepreneurial Challenge, gistermiddag in het Muziekcentrum Enschede. De hoogste geldprijs à 5.000 euro ging naar 3D Medical Support in de categorie start-ups.

Read more articles