News

Uraad kritisch over ECIU University: ‘Gebrek aan verantwoording, eigenaarschap en zichtbaarheid’

De universiteitsraad toonde zich woensdagochtend kritisch over de eerste fase van het ECIU University-initiatief waar de UT zich de afgelopen jaren aan committeerde. Een gebrek aan financiële verantwoording, eigenaarschap, zichtbaarheid en de betrokkenheid van faculteiten waren punten van zorg.

News

Mbo’er vindt vaak sneller vaste baan dan hoogopgeleide

Veel pas afgestudeerde mbo’ers hebben grotere baanzekerheid dan hbo’ers en academici. Mbo’ers in de techniek en de zorg kunnen vrijwel meteen aan de slag, vaak bij hun werkleerbedrijf.

News

Leiden Ranking: UT in onderste regionen

Welke universiteiten scoren het hoogst op het gebied van wetenschappelijke impact, gendergelijkheid en open acces? De Leiden Ranking wil geen eenduidig antwoord geven, maar Utrecht, de Amsterdamse universiteiten en zeker Groningen vallen dit jaar op. Bij de Nederlandse universiteiten is de UT te vinden in de onderste regionen.

  • EN
  • NL
News

UT stelt financiën fors bij, jaarlijks 18,5 miljoen minder beschikbaar

Grote onzekerheid rondom de toekomstige studenteninstroom dwingt de UT om haar ambities fors naar beneden bij te stellen. Dat blijkt uit het meest recente ‘Spring Memorandum’, het financiële meerjarenplan van de universiteit. Het jaarlijkse budget wordt gemiddeld met 18,5 miljoen euro verlaagd ten opzichte van eerdere plannen.

  • EN
  • NL
News

UT adjusts finances substantially, cutting 18.5 million annually

Great uncertainty regarding the future student intake is forcing the UT to sharply scale down its ambitions. Such is evident from the most recent 'Spring Memorandum', the university's long-term financial plan. The annual budget will be cut by an average of €18.5 million compared to previous plans.

News
Fraudejagers DUO vangen vooral studenten met migratieachtergrond

'Dat buurtonderzoek was grote bullshit'

In de strijd tegen misbruik van de basisbeurs bellen controleurs bij studenten aan. Die controles gaan soms mis, en dan zijn vooral studenten met een migratieachtergrond het slachtoffer. Dit blijkt uit onderzoek van het Hoger Onderwijs Persbureau, Investico en NOSop3.

News

Vooral studenten met migratieachtergrond getroffen in fraudezaken DUO

De opsporing van fraude met de basisbeurs rammelt en vooral studenten met een migratieachtergrond komen in het vizier, blijkt uit onderzoek van het Hoger Onderwijs Persbureau, Investico en NOSop3.

News

Pas op voor ethics-washing, waarschuwt De Jonge Akademie

Bedrijven lijken al snel integer als ze samenwerken met universiteiten. Pas daarvoor op, schrijven de topwetenschappers van De Jonge Akademie in een nieuw rapport over academische vrijheid.

News

FOBOS-regeling nu ook voor studenten met een start-up

Vanaf komend collegejaar kunnen ook studenten met een start-up voor één jaar gebruikmaken van de FOBOS-regeling. Studenten die bijvoorbeeld bestuurswerk doen of topsport beoefenen konden al gebruikmaken van die beurs voor speciale omstandigheden.

News

Dijkgraaf: Andere EU-lidstaten moeten meer internationale studenten trekken

Andere Europese lidstaten zouden meer Engelstalig onderwijs moeten aanbieden om internationale studenten te trekken, schrijft onderwijsminister Dijkgraaf aan de Europese Commissie. Hij hoopt dat er dan meer ‘balans’ komt.

News

Run op nieuwe basisbeurs

Enkele tienduizenden studenten en aankomende eerstejaars hebben de basisbeurs al aangevraagd, meldt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Gisteren was de eerste dag dat het kon.

News

Misverstanden rond Engelstalig onderwijs: hoe zit dat?

Wacht even, moeten alle bacheloropleidingen straks goeddeels Nederlandstalig worden? Een debat in de Tweede Kamer leidde tot allerlei misverstanden in de landelijke dagbladen.

News
Six UT students, from Psychology and Computer Science, share their stories about cheating.

Cheating UT students: ‘We make use of the loopholes’

Cheating during exams, copying assignments, and having others write your reports. Six UT students, from Psychology and Computer Science, share their stories about cheating, ethical dilemmas, and their fears of getting caught. ‘My girlfriend wrote all my essays and reports.’

Read more articles