Samenwerking RRD heeft veel voordelen

| Redactie

Vanmiddag ondertekenen vertegenwoordigers van de Universiteit Twente en Roessing Research en Development (RRD) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Doel van de nauwere samenwerking is het sneller ter beschikking stellen van nieuw ontwikkelde technologieën aan patiënten. Bijkomend voordeel is dat zowel UT-studenten al RRD-onderzoekers gebruik kunnen maken van de kennis en expertise van beide instanties.

De laatste jaren voerden de UT en RRD verschillende onderzoeksprojecten al samen uit en werden meerdere RRD-onderzoekers op de universiteit aangesteld als deeltijdhoogleraar. Beide partijen zien voordelen in het intensiveren van de samenwerking. De UT levert jaarlijks een financiële bijdrage aan RRD en krijgt daarvoor een plek in haar raad van advies voor terug. UT-studenten krijgen de kans om mee te lopen in de klinische praktijk van RRD, terwijl onderzoekers van RRD nog meer toegang krijgen tot de bij de UT aanwezige kennis en expertise.

Het hogere doel van de samenwerking is echter vooral van belang voor patiënten. De UT en RRD willen dat nieuwe revalidatietechnologie en telemedicine (technologie voor zorg op afstand) sneller in gebruik worden genomen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.