Eenheid Campus krijgt twee clusters

| Redactie

Als het aan campusmanager Monique van der Burg (foto) ligt wordt de Eenheid Campus opgesplitst in twee clusters. Sport en cultuur worden samengevoegd en krijgen één hoofd. Het reserveringsbureau en het evenementenbureau gaan samen in het cluster Campus Company. Tot 2018 moet de Eenheid Campus jaarlijks circa 1 miljoen euro bezuinigen. Een deel daarvan is al gerealiseerd.

De nieuwe structuur van de Eenheid Campus wordt geschetst in het plan dat Van der Burg naar het college van bestuur heeft gestuurd. Het CvB bespreekt het voorstel maandag. Nu nog zijn het evenementenbureau, het reserveringsbureau, sport en cultuur vier aparte takken binnen de Eenheid Campus. Door sport en cultuur te clusteren en met het evenementenbureau en het reserveringsbureau samen te voegen hoopt Van der Burg efficiënter te kunnen werken.

Het cluster Sport & Cultuur krijgt één hoofd, waar het Sportcentrum en het Vrijhof Cultuurcentrum nu nog allebei een eigen directeur hebben. Hannah de Vries, hoofd van het Vrijhof Cultuurcentrum, gaat eind deze maand met pensioen. Het Sportcentrum heeft momenteel een interim-manager (Pim Fij). In februari werd directeur Jan Willem Hidskes uit zijn functie gezet na een zeer kritisch rapport over het functioneren van het sportcentrum. Met één hoofd voor sport en cultuur hoopt Van der Burg op meer samenwerking tussen beide gebieden.

Het reserveringsbureau en het evenementenbureau zullen volgens de plannen worden samengevoegd tot de Campus Company. Die afdeling wordt rechtstreeks aangestuurd door de campusmanager.

Bezuiniging

In de presentatie die Van der Burg donderdag en vrijdag gaf aan de medewerkers van de Eenheid Campus staat dat tot 2018 jaarlijks bijna een miljoen euro bezuinigd moet worden. Voor sport geldt een ombuigingstaakstelling van ruim 6,5 ton; voor cultuur is dat ruim 3 ton. Overigens is voor sport al zo’n vier ton structurele bezuinigingen gerealiseerd, onder andere door maatregelen uit de sportvisie van de Student Union (minder sportmomenten per student), de komst van fysiotherapiepraktijk Polman naar het sportcentrum en het opzetten van een UT-zwemschool. Het resterende bedrag wordt onder andere bezuinigd door het vertrek van 2,35 fte aan medewerkers.

Huisvesting

Monique van der Burg heeft in haar plan de wens uitgesproken om de Eenheid Campus te vestigen in twee gebouwen: de Vrijhof en het Sportcentrum. Nu zit de dienst ook nog in de Bastille. De campusmanager schat dat een vertrek uit dat gebouw ruim 40 duizend euro oplevert. Volgens cultuurkoepel Apollo heeft Van der Burg haar oog laten vallen op hun kamers in de Vrijhof. Apollo is bang weggestopt te worden in de Bastille.

Monique van der Burg wil nog geen toelichting geven op haar plannen. Ook Erik van Keulen, directeur Algemene Zaken waar de Eenheid Campus onder valt, geeft geen commentaar. Beiden wachten af wat het college van bestuur maandag zegt over het plan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.