Cartoon

Cartoon #75 by LUVANE

The first Monday of every month LUVANE presents you with a freshly cooked campus cartoon. A plate full of tasty colors, flavored with a pinch of humor, and served to satisfy your sateless hunger for procrastination.

  • EN
  • NL
Lessons in imagination

Metal working and block towers

How do teachers ensure that the penny drops for their students? Often through the use of imagery. In the series 'Lessons in imagination', science journalist and illustrator Enith Vlooswijk shows exactly how they do that. In this episode: Semih Perdahcioglu, assistant professor at the ET research group Nonlinear Solid Mechanics.

  • EN
  • NL
Les in verbeelding

Metaalbewerking en blokkentorens

Hoe zorgen docenten dat hét kwartje valt bij hun studenten? Vaak door het gebruik van beeldspraak. Hoe ze dat precies doen, laat wetenschapsjournalist en illustrator Enith Vlooswijk zien in de rubriek 'Les in verbeelding'. In deze aflevering: Semih Perdahcioglu, universitair docent bij ET-vakgroep Nonlinear Solid Mechanics.

  • EN
  • NL
Les in verbeelding

Metaalbewerking en blokkentorens

Hoe zorgen docenten dat hét kwartje valt bij hun studenten? Vaak door het gebruik van beeldspraak. Hoe ze dat precies doen, laat wetenschapsjournalist en illustrator Enith Vlooswijk zien in de rubriek 'Les in verbeelding'. In deze aflevering: Semih Perdahcioglu, universitair docent bij ET-vakgroep Nonlinear Solid Mechanics.

  • EN
  • NL
Lessons in imagination

Metal working and block towers

How do teachers ensure that the penny drops for their students? Often through the use of imagery. In the series 'Lessons in imagination', science journalist and illustrator Enith Vlooswijk shows exactly how they do that. In this episode: Semih Perdahcioglu, assistant professor at the ET research group Nonlinear Solid Mechanics.

  • EN
  • NL
United
The association spirit of Kronos

‘Only one can be the greenest’

In the field of sports and culture, the UT has dozens of associations. What keeps them going? What binds the members together? And do the highlights take place on the field and in the hall, or in the canteen? Today, in the sixth episode of United: athletics association Kronos.

  • EN
  • NL
Clubgevoel
Het verenigingsgevoel bij Kronos

‘Er kan er maar één het groenst zijn’

Op het gebied van sport en cultuur telt de UT tientallen verenigingen. Wat houdt die verenigingen in stand? Wat bindt de leden? En vinden de hoogtepunten plaats op het veld en in de zaal, of toch vooral in de kantine? Vandaag, in de zesde aflevering van Clubgevoel: atletiekvereniging Kronos.

  • EN
  • NL
Clubgevoel
Het verenigingsgevoel bij Kronos

‘Er kan er maar één het groenst zijn’

Op het gebied van sport en cultuur telt de UT tientallen verenigingen. Wat houdt die verenigingen in stand? Wat bindt de leden? En vinden de hoogtepunten plaats op het veld en in de zaal, of toch vooral in de kantine? Vandaag, in de zesde aflevering van Clubgevoel: atletiekvereniging Kronos.

  • EN
  • NL
United
The association spirit of Kronos

‘Only one can be the greenest’

In the field of sports and culture, the UT has dozens of associations. What keeps them going? What binds the members together? And do the highlights take place on the field and in the hall, or in the canteen? Today, in the sixth episode of United: athletics association Kronos.

Rianne's Recepten

Episode 30: Couscous salad

With both Spring and warmer weather in the air, the season of salads is practically upon us. Take a look at this 30th episode of Rianne's Recepten and learn how to prepare a divine couscous salad!

Campus Life

Sky is the Limit-festival ‘afsluiter’ pandemie

Zes oud-bestuurders van werktuigbouwkundestudievereniging Isaac Newton houden op 24 maart een festival voor studerend Enschede. Op het uitverkochte Sky is the Limit-festival op Vliegveld Twenthe verwachten ze 700 bezoekers. ‘We willen hiermee de pandemie afsluiten.’

Campus Life
International Women’s Day 2022

Blank canvas

In honour of the International Women’s Day 2022 on 8 March, Vrijhof Culture organized a get-together dedicated to ‘breaking the bias’. Participants literally started with a blank canvas, jointly filling it up with one work of art celebrating women. The event also served as an occasion to reopen an exhibit of ‘Women in Mathematics’ and ‘forgotten’ female inventors in Vrijhof on campus.

Rianne's Recepten

Episode 29: Homemade Pizza

Why not say nay to TakeAway and prepare your own pizza's, to really impress those around you? From dough to toppings (pineapple is not on the list), here's how to make delicious homemade pizza's!

  • EN
  • NL
Back to the year

2017: The rise and fall of a student brewery

In ‘Back to the Year...’ we revive bygone campus times with remarkable stories. In this sixth episode we go, together with UT student Yorick Bosch, back to the year 2017, the ‘glory days’ of the now defunct craft beer startup Hops & Grains.

  • EN
  • NL
Terug naar het jaar

2017: De opkomst en ondergang van een studentenbrouwerij

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze zesde aflevering gaan we met UT-student Yorick Bosch terug naar het jaar 2017, de ‘glorietijd’ van de inmiddels opgedoekte speciaalbierstartup Hops & Grains.

  • EN
  • NL
Terug naar het jaar

2017: De opkomst en ondergang van een studentenbrouwerij

In ‘Terug naar het jaar…’ laten we vervlogen campustijden herleven aan de hand van opmerkelijke verhalen. In deze zesde aflevering gaan we met UT-student Yorick Bosch terug naar het jaar 2017, de ‘glorietijd’ van de inmiddels opgedoekte speciaalbierstartup Hops & Grains.

  • EN
  • NL
Back to the year

2017: The rise and fall of a student brewery

In ‘Back to the Year...’ we revive bygone campus times with remarkable stories. In this sixth episode we go, together with UT student Yorick Bosch, back to the year 2017, the ‘glory days’ of the now defunct craft beer startup Hops & Grains.

Cartoon

Cartoon #74 by LUVANE

The first Monday of every month LUVANE presents you with a freshly cooked campus cartoon. A plate full of tasty colors, flavored with a pinch of humor, and served to satisfy your sateless hunger for procrastination.

Read more articles