• EN
  • NL
Into the Unknown
Into the unknown

Designer furniture for next to nothing

UT alumnus Anand Chowdhary has already raised several million euros in seed capital with his start-up Pabio. The idea: renting designer furniture for a fixed monthly fee. 'People see designer furniture as something for the elite, but it doesn't have to be expensive.'

  • EN
  • NL
Into the Unknown
Into the unknown

Designmeubels huren voor een prikkie

Met zijn startup Pabio haalde UT-alumnus Anand Chowdhary al meerdere miljoenen op aan startkapitaal. Het idee: designmeubels huren voor een vast bedrag per maand. ‘Mensen zien het als iets voor de elite, maar het hoeft helemaal niet duur te zijn.’

  • EN
  • NL
Meet the teacher
Meet the Teacher: Robin de Graaf

Uitdagingen uit de maatschappij

Wat maakt een docent goed? Waar haalt iemand de passie vandaan de soms stoffige stof boeiend te brengen? In de rubriek ‘Meet the teacher’ stellen we je voor aan de mensen met hart voor onderwijs. Deze aflevering: Robin de Graaf, docent bij de opleiding civiele techniek en een van de zeven onderwijsfellows van de UT.

  • EN
  • NL
Meet the teacher
Meet the Teacher: Robin de Graaf

Challenges straight from society

What makes a good lecturer? Where does someone get the passion and inspiration to present the sometimes dry material in an interesting manner? In the ‘Meet the teacher’ series, we want to introduce you to people who truly love the world of education. In this episode: Robin de Graaf, lecturer with the Civil Engineering programme and one of the UT's seven Teaching & Learning Fellows.

On the spot

‘Ik kook graag, ook ingewikkelde recepten’

We werken bijna iedere dag met ze samen, maar hoe goed kennen we de collega’s nu echt? U-Today is benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter het ondersteunend- en beheerspersoneel en zet ze in deze rubriek ‘On the spot’. Aan het woord is Ray Klumpert (64), hoofd onderhoud en vastgoed.

Rianne's Recepten

Episode 25: Chicken cherries and curry pastry

A new year, a new episode of Rianne's Recepten! This 25th episode, Rianne shows you how to make a 'Kip in de hoed' (strictly translated: chicken in the hat). Somewhat less cryptical: delicious chicken cherries and curry pastry. Take a look, take a cook and bon appétit!

  • EN
  • NL
Lessons in imagination
Lessons in Imagination, episode 10

The tip of the iceberg

How do teachers ensure that the penny drops for their students? Often through the use of imagery. In the series 'Lessons in imagination', science journalist and illustrator Enith Vlooswijk shows exactly how they do that. In this episode: Rick Hogeboom, assistant professor at the department of multidisciplinary water management.

  • EN
  • NL
Les in verbeelding
Les in verbeelding, aflevering 10

Het topje van de ijsberg

Hoe zorgen docenten dat hét kwartje valt bij hun studenten? Vaak door het gebruik van beeldspraak. Hoe ze dat precies doen, laat wetenschapsjournalist en illustrator Enith Vlooswijk zien in de rubriek 'Les in verbeelding'. In deze aflevering: Rick Hogeboom, universitair docent bij de afdeling multidisciplinair waterbeheer.

  • EN
  • NL
Les in verbeelding
Les in verbeelding, aflevering 10

Het topje van de ijsberg

Hoe zorgen docenten dat hét kwartje valt bij hun studenten? Vaak door het gebruik van beeldspraak. Hoe ze dat precies doen, laat wetenschapsjournalist en illustrator Enith Vlooswijk zien in de rubriek 'Les in verbeelding'. In deze aflevering: Rick Hogeboom, universitair docent bij de afdeling multidisciplinair waterbeheer.

  • EN
  • NL
Lessons in imagination
Lessons in Imagination, episode 10

The tip of the iceberg

How do teachers ensure that the penny drops for their students? Often through the use of imagery. In the series 'Lessons in imagination', science journalist and illustrator Enith Vlooswijk shows exactly how they do that. In this episode: Rick Hogeboom, assistant professor at the department of multidisciplinary water management.

Cartoon

Cartoon #72 by LUVANE

The first Monday of every month LUVANE presents you with a freshly cooked campus cartoon. A plate full of tasty colors, flavored with a pinch of humor, and served to satisfy your sateless hunger for procrastination.

Campus Life

Around the world for the holidays

With Christmas and New Year’s Eve just around the corner, how do UT students from all over the world spend this holiday season? Five international students share their traditions back home and their plans.

  • EN
  • NL
Campus Life

U-Today Eindejaarsquiz 2021 (update, met antwoorden!)

2021 was een jaar van ups, downs en bovenal… lockdowns. Bij zo’n bewogen jaar past natuurlijk een eindejaarsquiz van heb-ik-me-jou-daar! Terugblikken op wat er allemaal gebeurd is en je kennis over de UT testen in 21 vragen over 2021? Doe dan nu onze eindejaarsquiz!

  • EN
  • NL
Campus Life

U-Today End of the Year Quiz 2021 (update, including answers!)

2021 was a year of ups, downs and above all… lockdowns. With such an extraordinary year almost behind us, an extraordinary end-of-year quiz is appropriate! Do you want to look back at what happened and test your knowledge about the UT in 21 questions about 2021? Then take our end-of-year quiz now!

Campus Life

Pony Dushi kan niet goed tegen drukte

De UT kent ontelbaar veel clubs, genootschappen en verenigingen. Deze rubriek zet ze in de spotlight. Dit keer de Drienerlose Rijvereniging Hippocampus, waar veel studenten op de wachtlijst staan voor een lidmaatschap. ‘Dankzij een goede subsidiedeal met de UT kunnen studenten hier goedkoop rijden.’

Rianne's Recepten

Episode 24, part 3: Raspberry profiteroles

Part three of three of our Rianne's Recepten Christmas Dessert Special! We wish you a merry, raspberry Christmas, with these Raspberry profiteroles!

Rianne's Recepten

Episode 24, part 2: Eton Mess

This is the second part of a three-part Rianne's Recepten Christmas Dessert Special. We're cranking up the difficulty with this Eton Mess (this one's for you, show-offs!). Stay tuned for the final part of this dessert special, coming tomorrow...

Read more articles