In huize Mek Mek Mek aan de Campuslaan 23 wonen momenteel: Oedsen van der Kooi (26), Rob Diekema (25), Suzan van der Zanden (23), Steffi Hallerbach (23), Tim de Wit (22), Siewart van Wingerden (22), Gabi Maduro (21), Martijn Hensema (21), Laura Schmengler (19), Nesha Narain (19), Peter Verzijl (19) en Saskia Kruitwagen (18).
Eisen aan nieuwe huisgenoot: Bij Mek Mek Mek houden ze bij het kiezen van een nieuwe huisgenoot rekening met de verschillende verhoudingen in huis. Zo moeten de man/vrouw verhouding rond de 4/9 of 5/8 liggen en willen ze een diversiteit aan studies behouden. Verder zoeken ze het liefst een eerstejaars zodat degene nog lang actief in huis kan wonen. Met actief bedoelen ze vooral dat de nieuwe huisgenoot gezellig met de huisactiviteiten meedoet en de wil heeft om te participeren.
Plan van aanpak: De bewoners maken met de mensen die reageren op hun advertentie een afspraak van ongeveer een half uurtje voor een leuk gesprek. Dit doen ze door de kamerzoeker een beetje uit de tent te lokken. Zo testen ze onder andere of de huiszoeker niet bang is om zijn eigen mening te verkondigen. Na een korte rondleiding moet de kamerzoeker even op de gang wachten. Er wordt meteen beslist of hij/zij in het huis aan de Campuslaan mag wonen.
Huisjongste tradities aanwezig: Ja, het eerste jaar ben je feut. Je kunt ‘feut-af’ worden als je twee flatvergaderingen hebt meegemaakt, die aan het begin van ieder jaar plaatsvinden. Tijdens het eerste jaar verwachten je huisgenoten dat je het kerstdiner organiseert en een kamer inwijding houdt, een gezellige avond op je kamer voor alle huisgenoten. Drankjes en hapjes, die typeren waar je vandaan komt, zijn gewenst.
Gekste hospiteerervaring: Tijdens hospiteeravonden op Mek Mek Mek zijn al verschillende rare types de revue gepasseerd. Opvallend was een jongen die zijn vader meenam naar het gesprekje. Daar konden de Mek’ers toen alleen maar flauw en sarcastisch mee omgaan door gênante vragen te stellen.
Go’s: Op tijd komen, jezelf zijn, ook interesse in het huis en de bewoners tonen, sociaal zijn dus.
No Go’s: Je ouders meenemen, passief zijn; alleen antwoorden op de vragen en verder niets.