21Revolution gecrasht

| Redactie

De derde dag van de World Solar Challenge is voor het Twentse team rampzalig verlopen. Met nog drie uur voor de boeg raakte de 21Revolution met een snelheid van zo’n 95 kilometer per uur van de weg. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. De achterband klapte waardoor de auto over de kop sloeg en flink beschadigd raakte. Coureur Mart Bruinja bleef, op een schrammetje na, ongedeerd. Het is onduidelijk of het team de race kan vervolgen.

Marit Lintsen van het Solarteam liet in een kort telefonisch interview met RTV Oost weten dat onder andere de achterwielophanging en het lenzensysteem zijn gesneuveld. Ook is er flinke schade aan het zonnepaneel. Op dit moment wordt er heel hard gewerkt om de 21Revolution klaar te krijgen voor de racedag van morgen. Of dat gaat lukken is onzeker, aldus Lintsen. Het team houdt er volgens haar de moed in en zal de hele nacht door werken.

Op het moment van de crash lag de 21Revolution op de vierde plaats. Daarna zijn drie teams de Twentse wagen gepasseerd. Na dag drie gaat het team uit Tokio aan de leiding, gevolgd door de Nuna5 uit Delft.

De World Solar Challenge 2009 werd al eerder ontsierd door ongelukken. De Nuna5 belandde drie weken voor de race in de kreukels en de Belgen en de Australische Aurora crashten eerder deze week. Voor het Belgische team betekende dat einde Solar Challenge; Aurora heeft zijn weg kunnen vervolgen.

Luister hier het hele interview van RTV Oost met Marit Lintsen: http://blogger.xs4all.nl/gerson/articles/524645.aspx

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.