Het programma is een samenwerkingsverband van studievereniging Alembic van de studie chemische technologie en Studium Generale van de UT.
Meer info bij: Peter Timmerman, 053-4894456/3321, [email protected]
Koken is chemie. Zo simpel is het, want in de pan of oven vinden tal van chemische reacties plaats. Kennis van chemie is essentieel om het eten smaakvoller te maken. Steeds meer koks verdiepen zich dan ook in deze materie. Het gastronomisch duo - Cook & Chemist - laat zien tot wat voor lekkers de kruisbestuiving tussen fornuis en reageerbuis kan leiden: asperges gekookt in olie, groentefoam uit een spuitbus en frituren in stikstof! Wie van koken en/of chemie houdt mag de bijeenkomst van het illustere duo (topkok Eke Mariën en chemicus Jan Groenewold) niet missen. De kookshow is vanavond -donderdag 24 april- en begint om 19.30 uur in de Agora van de Vrijhof. Aanmelden vooraf is niet mogelijk. Studenten betalen 2 euro, anderen 5 euro.
Het programma is een samenwerkingsverband van studievereniging Alembic van de studie chemische technologie en Studium Generale van de UT.
Meer info bij: Peter Timmerman, 053-4894456/3321, [email protected]