De Kater

| Redactie

'Huize Joris en de draak en de prinsesjes', winnaar van de UT-Nieuws studentenhuizenkookwedstrijd 2003 - maakt een rondje langs studentvriendelijke eetgelegenheden in Enschede en Hengelo. Motto: lekker en betaalbaar, op je eentje, met je gala-date, maar ook als je met je ouders gaat. Dit keer eten we bij de Kater op de Oude Markt voor een daghap. Reserveren is noodzakelijk, want het is altijd druk

'Huize Joris en de draak en de prinsesjes', winnaar van de UT-Nieuws studentenhuizenkookwedstrijd 2003 - maakt een rondje langs studentvriendelijke eetgelegenheden in Enschede en Hengelo. Motto: lekker en betaalbaar, op je eentje, met je gala-date, maar ook als je met je ouders gaat.

Dit keer eten we bij de Kater op de Oude Markt voor een daghap. Reserveren is noodzakelijk, want het is altijd druk in dit café. Maar ook al hebben we gereserveerd, als we binnenkomen moeten we toch zelf een tafeltje zoeken. Er is er nog net eentje vrij op de verhoging achter in de zaak.

We wachten braaf af totdat we geholpen worden. Drankje wordt chagerijnig opgenomen, zoals we dat van De Kater gewend zijn. Vandaag staat een venkelsoepje en kophaas met brie, spek, groente en aardappeltjes op het menu. De enige daghap van twee gangen in Enschede, waar we 8,80 euro voor moeten neertellen.

De venkelsoep is niet echt een toppertje. Erg zout, zwaar gebonden met hele gare stukjes venkel erin. Daar staat tegenover dat hij wel lekker snel geserveerd werd. De vrouwelijke ober heeft overigens geen idee wat voor soepje ze ons nu brengt, terwijl ze al twee uur soep serveert. Dat moet ze navragen. Met zichtbare tegenzin komt ze ons melden dat het inderdaad venkelsoep is.

Tijd voor het echte werk. Kophaas (het bovenste gedeelte van de varkenshaas) gevuld met brie en ombonden met spek. Daarbij witlof met kaas, gebakken aardappeltjes en een salade. Lekker, maar vet. Het vlees is mals en prima gekruid. Leuk gevonden combi, zo met die brie erin; net even anders. Voor een varkensvleesproduct is het nog erg rood. De aardappels zijn gebakken, niets meer en niets minder. Daarbij nog twee stronkjes witlof, gegratineerd met kaas. Het gerecht is af met een salade: lekker fris en een heerlijke dressing. Die salade maakt dat je toch het idee hebt iets gezonds naar binnen te werken. We drinken er fris en herfstbok bij. Geen rode of witte wijn want die komt bij De Kater uit de tap ...

Jammer dat er in de winter geen dessertkaart is. Wij sluiten het geheel daarom af met Caribian- en Kater-Coffee voor de heren en thee met appelgebak voor de dames. Origineel en erg lekker trouwens, die Kater-Coffee.

Eindoordeel: snel en aardig eten, tegen een schappelijke prijs. Vooral lekker als je van tevoren al een beetje ingeborreld bent. Je kunt er terecht met z'n tweeën tot en met groepen van twintig. Speciaal voor groepen studenten vanaf vier personen is er de zogenaamde student-table. Een soort daghap voor 3,60 euro p.p. De Kater is open van 's ochtends vroeg tot twee uur 's nachts. Eten van de grote kaart kan van 17 tot 20.30 uur. Overdag is er de kleine kaart en na half negen zijn er borrelhapjes.

Wat schaft de pot (8)

Beoordeling:

Prijs/kwaliteit: 7

Bediening: 5

Smaak: 6

Presentatie: 7

Hoeveelheid: 7

Originaliteit: 7

Inrichting: 6

Bijzonderheid: De blauwe kater kun je afhuren voor besloten feesten

Totaalscore op de schaal van studentvriendelijkheid: 45/7 = 6,4

Ter vergelijking de scores tot nu toe:

De Stek (UT):

7,1 (20 februari)

Turquoise:

6 (20 maart)

Atrium:

6,7 (1 mei)

La Cuisine:

7,9 (5 juni)

Pizzeria Italia (Hengelo):

7,1 (28 augustus)

Huifkar:

6,9 (25 september)

Paddy's:

7,7 (6 november)

Heeft u tips voor ons? Mail ons: [email protected]


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.