Het regende prijzen tijdens de opening van het academisch jaar. Rector Ed Brinksma gaf aan de beste afstudeerder van elke faculteit een cheque van 1000 euro. Daarnaast ontving Frans de Jongh de centrale onderwijsprijs, een cheque van 2500 euro en kreeg Rindia Putri de Research Honours Twente Graduate School Award.
Bob Giesberts kreeg de afstudeerprijs van de faculteit construerende technische wetenschappen voor zijn afstudeeronderzoek 'Pontas, a new lower leg prosthesis for a mobile workshop in Indonesia.' Het grote voordeel van zijn prothese, die Pontas heet, is dat-ie simpel te maken is. Het juryrapport omschrijft Giesberts als betrokken. ‘Hij heeft zijn prothesebeen herontwerpen voor gebruik in Indonesië. Hij is daar tijdens zijn studie ook geweest, maar ging vervolgens nog een keer terug om te kijken of het allemaal wel werkte’, aldus het rapport. Zijn scriptie werd beoordeeld met een 9 en Giesberts studeerde cum laude af.
De afstudeerprijs van de faculteit elektrotechniek, wiskunde en informatica ging naar Hugo Westerveld. Zijn scriptie, Out-of-Band Noise Reduction in Sigma-Delta Audio Converters with a Differentiating DAC, werd beloond met een tien. Westerveld werkt als promovendus bij de vakgroep Integrated Circuit Design. Hij ontwierp een chip voor het beter omzetten van analoog naar digitaal. Als promovendus gaat hij daarmee verder. Met het geld dat hij wint, gaat hij rondreizen in Vietnam.
De afstudeerprijs van de faculteit gedragswetenschappen is toegekend aan Reinoud Tiel Groenestege. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn scriptie, beoordeeld met een negen, met de titel ‘Examining and revising the vocational rating scale using principal component analysis and mokken scale analysis'. De jury schrijft: ‘Het is niet een heel sexy onderzoek, maar wel een indrukwekkend staaltje vakmanschap’ Momenteel werkt Reinoud bij ProfitWise, het bedrijf van zijn scriptiebegeleider. Hij werkt hier met dezelfde technieken die hij gebruikte voor zijn afstudeeronderzoek.
De Egyptenaar Islam Fadel van de faculteit geo-information, science and earth observation, nam de prijs van zijn faculteit in ontvangst voor het onderzoek ‘Earth structure using integrated satellite gravity, seismic tomography and 3D object oriented analysis.’ Fadel studeerde cum laude af en kreeg een 9,5 voor zijn afstudeerscriptie. Momenteel is hij PhD bij de faculteit ITC. Fadel wil met methodologie de Aarde beter begrijpen waardoor problemen eerder en beter opgelost kunnen worden. Met het gewonnen geld koopt hij een cadeau voor zijn vrouw, ze zijn net getrouwd.
Joris van Dijk was de beste afstudeerder van de faculteit management en bestuur. Hij kreeg een tien voor zijn scriptie met de titel ‘The determination of possible differences in the risk-benefit trade-off, incorporaating respondents preferences, estimated by different methodologies'. Van Dijk studeerde cum laude af en is momenteel verbonden aan de Isala Klinieken. Hij doet namelijk nog een tweede studie, technische geneeskunde. Naast zijn onderzoek deed Joris extra dingen zoals een artikel schrijven en hij kreeg een onderscheiding voor een presentatie en een aanbod voor promotieonderzoek.
Bij de faculteit technische natuurwetenschappen ging de onderscheiding naar Janneke Veerbeek. Zij kreeg de prijs voor haar scriptie ‘Electrochemically controlled gradients: towards directed motion of molecules'. Ze kreeg er een negen voor en studeerde cum laude af. Jurriaan Huskens omschrijft haar in de beoordeling als de beste en meest bijzondere student die hij in zijn periode aan de UT is tegengekomen. Sinds vorig jaar werkt Veerbeek als aio bij de Molecular NanoFabrication groep van TNW.
Foto: Frans de Jongh, winnaar centrale onderwijsprijs