Oproep tot kandidaatstelling

| Sandra Pool

De stemperiode voor de verkiezingen van de URaad is dit jaar van maandag 2 juni tot en met vrijdag 6 juni. Er zijn verkiezingen voor zowel studenten als voor medewerkers. Het Stembureau roept studenten en personeel op zich kandidaat te stellen voor de Universiteitsraad.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Dit kan op woensdag 9 april tot uiterlijk 17.00 uur en doe je door een kandidatenlijst bij het Stembureau in te dienen met daarop minimaal één kandidaat en maximaal vijftien kandidaten. Ook dien je handtekeningen te verzamelen van vijf kiezers die niet op de kandidatenlijst voorkomen, op de UT ingeschreven staan als student of medewerker zijn. Het Centraal Stembureau heeft hiervoor formulieren beschikbaar. Die kun je ophalen in de Spiegel, kamer 438 of downloaden via deze link.

Je kunt zelf een eigen lijst indienen of bij een bestaande partij aansluiten. Op dit moment zijn de volgende partijen in de raad vertegenwoordigd: UReka, PvdUT en Campus Coalitie.

Stemmen gebeurt op elektronische wijze via de website van de URaad.

Als je meer wilt weten over de verkiezingen, de procedures, het kiesrecht en aanverwante zaken kan je die vraag aan het Centraal Stembureau stellen. Toestel. 2026 of 2027 of via [email protected]

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.