'Veel te slap, het ontbrak aan scherpte'

| Peter Wolbers

De voetballers van Drienerlo 1 hebben zichzelf geen goede dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Door thuis met 0-1 te verliezen van de één-na-laatste, Zwolsche Boys, is handhaving vooralsnog niet zeker. Drienerlo heeft het volledig in eigen hand, met nog vijf wedstrijden te gaan.

De voetballende studenten begonnen voortvarend aan het duel tegen degradatiekandidaat Zwolsche Boys. De Zwollenaren werden direct teruggedrongen en moesten de bal aan de thuisploeg laten. Dit leidde al vrij snel tot twee kansen voor Drienerlo. Een schot vanaf de zestienmeterlijn ging net naast, de Zwolse keeper redde goed bij een één-op-één situatie.

Balverlies

Het sterke begin van de thuisploeg kende geen passend vervolg. In de periode na de twee kansen konden beiden ploegen geen vuist maken en deed het vele balverlies de wedstrijd verre van goed.

Kans

Halverwege de eerste helft was er plots weer een kans voor de thuisploeg: uit een corner werd nipt naast gekopt. Naarmate de wedstrijd vorderde kroop ook Zwolsche Boys wat meer uit haar schulp, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het was niet verwonderlijk dat beiden ploegen gingen rusten met een doelpuntloze tussenstand.

Achterstand

Vrijwel direct na rust brak Zwolsche Boys plots de wedstrijd open. Een aanval over de rechterflank leidde tot een voorzet die vervolgens simpel ingetikt werd: 0-1. De snelle achterstand dwong Drienerlo om na rust de aanval te zoeken. Zonder goed voetbal hield Drienerlo de Zwollenaren op eigen helft en hing de gelijkmaker in de lucht.

Slotfase

De uitploeg hield echter knap stand en kwam er zelfs enkele keren gevaarlijk uit. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Drienerlo met een slotoffensief een punt uit het vuur te slepen en kreeg de ploeg nog bijna loon naar werken. Een inzet van de thuisploeg in de blessuretijd werd maar net van de lijn gehaald.

De trainer

Trainer Frank Eulderink was naast het resultaat ook ontevreden over het spel van zijn ploeg: ‘We speelden de eerst helft veel te slap, het ontbrak ons aan scherpte. In de strijd tegen degradatie worden dit soort wedstrijden daarop beslist. Na de 0-1 komen we wel beter in de wedstrijd te zitten, maar valt het doelpunt niet. Het veldspel was ook onder de maat, de kansen die we kregen kwamen vooral voort uit losse momenten en individuele acties.’

Competitie

Over het vervolg van de competitie was Eulderink duidelijk: ‘We spelen nu nog alleen maar finales en minstens twee daarvan moeten we zien te winnen, te beginnen volgende week tegen Den Ham.’Door de thuisnederlaag blijft Drienerlo met vijf punten boven de degradatiestreep op de tiende plaats staan. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen nummer negen Den Ham op het programma.

Overige sportuitslagen

Basketbal

Heren, Rayon Oost - Hoofdklasse: Pigeons 1 – Arriba 1: 54-72

Na de vijfde opeenvolgende nederlaag lijkt degradatie zo goed als zeker. Met nog drie uitwedstrijden voor de boeg waaronder één tegen de nummer twee van de competitie hebben de basketballers een wonder nodig om zich te handhaven.

Handbal

Dames, 3e klasse 3X NO: Borhave DS3 - Cabezota DS1: 6-26

Na vorige week de topper tegen Zenderen Vooruit te hebben gewonnen, was het kampioenschap nog maar een formaliteit voor de handbaldames van Cabezota. De kampioenswedstrijd en daarmee ook de competitie werden in stijl afgesloten met een ruime overwinning. Met de titel zijn de dames ook gepromoveerd naar de 2e klasse.

Hockey

Heren, 3e klasse, Poule F: Dash H1 – DHC Drienerlo H1: 6-5

Door de nipte nederlaag tegen laagvlieger Dash hebben de hockeyheren de aansluiting met de top drie verloren. Plek vier lijkt hierdoor het hoogst haalbare.

Dames, 3e klasse, Poule F: HCHN D1 – DHC Drienerlo D1: 2-1

Wederom een nipte nederlaag voor de dames van DHC. Na de 0-1 vorige week verloren de dames ditmaal van de hockeydames uit Nijverdal. Een promotieplek was al enige tijd uit zicht, waardoor de middenmoot het eindstation lijkt te zijn voor DHC.

Voetbal

Dames, 4e klasse P2, voorjaar: Nieuwleusen D1 - Drienerlo D1: 5-2

De voetbaldames van Drienerlo hebben de overwinning van vorige week geen passend vervolg kunnen geven. Nieuwleusen bleek dit weekend een maatje te groot. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Gramsbergen op het programma.

Waterpolo

Heren, Regio Oost Heren 2A: ZPV Piranha 1 - EZC 2: 7-8 (2-2, 2-0, 1-2, 2-4)

Vier tegendoelpunten in het laatste kwart werden de waterpoloërs van Piranha uiteindelijk teveel. Hoewel de eerste wedstrijd tegen EZC nog met 6-9 werd gewonnen, waren de studenten ditmaal niet opgewassen tegen de uitploeg.