‘Studenten vaker op excursie en stage over Duitse grens’

| Paul de Kuyper

Studenten moeten vaker op excursie en stage bij bedrijven over de grens. Dat vindt directeur Elisabeth Schwenzow van de Euregio, het gebied tussen Ommen, Doetinchem, Osnabrück en Münster. Ze praat hier binnenkort over met de UT.

Schwenzow zegt dit in een interview in de UT Nieuws-special over brainflow die donderdag verschijnt bij UT Nieuws Magazine van juni. Brainflow is de kennisstroom naar een regio toe, maar ook naar buiten.

Jong talent binden

Volgens Schwenzow liggen er veel kansen als Euregio-gemeenten samen optrekken om jong talent aan het gebied te binden. Ze vindt het jammer dat afgestudeerden nu nog weinig de grens over gaan tijdens hun banenjacht.

De Euregio is daarom een project begonnen waarbij Nederlandse studenten worden gestimuleerd op excursie en op stage te gaan bij Duitse bedrijven in het gebied. Duitse studenten zouden naar Nederland moeten komen.

Volgens Schwenzow reageren hogescholen en universiteiten uit de Euregio positief op het initiatief. Met de UT moet het eerste gesprek nog plaatsvinden.


Lees morgen meer over brainflow in een special die verschijnt bij UT Nieuws Magazine. In deze speciale uitgave staan onder andere een verhaal over wat het Expat Center doet voor kennismigranten en interviews met UT-alumni die aanvankelijk Twente verlieten, maar weer zijn teruggekeerd.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.