Thema Kick-in 2015: Unlock the Future

| Michiel Schuhmacher

Het thema van de Kick-In 2015 is ‘Unlock the Future’. Dat maakte de commissie dinsdag in de Vrijhof bekend tijdens de themapresentatie waarbij zelfs rector Ed Brinksma de Kabouterdans deed.

Photo by: Arjan Reef

De Kick-In Commissie koos ervoor om, net als in voorgaande jaren, hun themapresentatie te doen middels een toneelstukje begeleid door stukken film. Sophie Ligtenstein van de Student Union speelde Marie-Claire, een ‘kiddo’ die tijdens haar Kick-In verschillende opdrachten kreeg.

Marie-Claire moest haar grootste angst overwinnen, puzzels oplossen en opdrachten uitvoeren. Al haar opdrachten stonden voor de ontwikkelingen die je doormaakt als student aan de UT. In het toneelstuk kwamen kenmerkende elementen uit het Enschedese studentenleven voor: van het Torentje van Drienerlo tot brasacties en biertjes in de kroeg.

Kabouterdans

Tijdens haar Kick-In leerde Marie-Claire verschillende mensen kennen: de leden van de Kick-In Commissie 2015. Zij werden allemaal op komische wijze voorgesteld aan het publiek. Bovendien gaf Marie-Claire een liveoptreden. Ze liet de hele Agora de Kabouterdans meedansen.

Nadat alle puzzelstukjes op hun plek waren gevallen was het tijd voor een speech van Kick-In-voorzitter Annemiek Janssens. Zij stelde nogmaals haar commissie voor, bedankte iedereen die aan het toneelstuk had meegeholpen en ging over tot de daadwerkelijke bekendmaking van het thema. Unlock the Future is waar de komende Kick-In om draait. De commissie wil aan ‘kiddo’s’ meegeven dat zij hun toekomst in eigen hand hebben. Door de handvatten te grijpen die worden aangeboden, kunnen ze zelf hun toekomst bepalen.

Na een lovende speech van rector Ed Brinksma - die niet had gedacht dat hij ooit de Kabouterdans zou doen - was het tijd voor een toetje. Een grappige afsluiting van alle bloopers die gemaakt waren tijdens het filmen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.