Bootcampterrein komt bij atletiekbaan

| Rense Kuipers

Er komt een bootcampterrein vlak naast de atletiekbaan, aan de kant van de Vrijhof. De sportplaats moet nog in 2015 – in week 51 – opgeleverd worden, zegt contractmanager terrein André de Brouwer van het Facilitair Bedrijf.

Photo by: Yalp

De week voor Kerst moeten de fitnesstoestellen er staan op blauw kunstgras. ‘Het bootcampterrein is bedoeld om het samenkomen van vooral internationale studenten te stimuleren’, legt De Brouwer uit. Om die reden heeft het college van bestuur hiervoor budget vrijgemaakt vanuit de internationaliseringsvisie.

De toestellen zijn volgens De Brouwer robuust, ‘hufterproof’ en veilig. ‘Er moet immers wel voldaan worden aan de veiligheidsregels, ook die van de UT. Daar hebben we bij het ontwerp en de aanbesteding rekening mee gehouden.’

Bomen

‘Volgende week gaan de bomen om’, doelt De Brouwer op de drie bomen die op de plaats van bestemming staan. Die bomen zijn volgens hem ziek of hellen te ver over te atletiekbaan. Waar nu kale plekken zijn rondom de atletiekbaan worden bomen geplaatst of herplaatst.

‘Het bootcampterrein is toegankelijk voor iedereen met een Campus- of Unioncard’, zegt De Brouwer, die daarnaast meldt dat het Sportcentrum ook van plan is er groepslessen te houden.

DJ-tafel

Naast het bootcampterrein wordt ook het pleintje tussen de Vrijhof en de Bastille aangepakt, weet De Brouwer te melden. Daar komt onder andere een Fono te staan, een DJ-tafel die je met je telefoon kunt bedienen.

Verdere plannen voor het pleintje zijn volgens De Brouwer om er ruimte voor marktkramen te maken en er plek te bieden voor studenten om te ‘loungen’. Het Facilitair Bedrijf en het Sportcentrum zijn samen met internationaliseringsplatform UniTe en de Student Union tot het idee gekomen om het internationaliseringsbudget op deze manieren te gebruiken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.