Voetballers Drienerlo boeken ruime zege

| Peter Wolbers

De heren van Drienerlo boekten zaterdag een ruime zege tegen laagvlieger Lemele. De studenten kwamen eerst nog 0-1 achter, maar wisten vervolgens de achterstand om te buigen in een 4-1 overwinning.

Een foute terugspeelbal van Drienerlo leidde halverwege de eerste helft de openingstreffer van Lemele in. De studenten lieten zich ondanks de tegenslag niet uit het veld slaan en sloegen nog voor rust terug met de gelijkmaker.

In de tweede helft kreeg de uitploeg twee levensgrote kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar beide keren werd de bal naast geschoven. Drienerlo, wellicht wakker geschrokken door de kansen van Lemele, nam vervolgens het heft in handen en kwam niet veel later verdiend op voorsprong. Echt in gevaar kwamen de studenten na die treffer niet meer en in het restant van de wedstrijd liep de ploeg zelfs uit naar 4-1.

Lange ballen

Patrick Braakman, keeper en aanvoerder van Drienerlo, toonde zich na de wedstrijd tevreden met de overwinning. ‘Het ging lang gelijk op, maar na de 2-1 wisten we het goed uit te spelen. Uiteindelijk een prima overwinning. Lemele vocht voor haar laatste kans om degradatie te ontlopen, dus we konden verwachten dat ze er vol voor gingen. In het begin hadden we moeite met hun vele lange ballen, maar we gingen daar uiteindelijk wel goed mee om.’

Het seizoen zit er voor nummer vijf Drienerlo, waar trainer Frank Eulderink vanwege zijn vijftigste verjaardag zaterdag in het zonnetje werd gezet, inmiddels bijna op. Met een plek in de subtop heeft het team volgens Braakman goed gepresteerd. ‘We spelen eigenlijk nergens meer voor, al is er nog een kleine kans op de periodetitel. Ik denk dat we staan waar we horen. Aan het begin van het seizoen moesten we flink wat nieuwe jongens inpassen, maar we hebben het met z’n allen goed opgepakt.’


Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – Amical 1: 57-49

De dames van Arriba hebben de competitie met een overwinning afgesloten. In achttien wedstrijden verloor het slechts drie keer, steeds van kampioen Uitsmijters. Doordat de studentes alle andere wedstrijden wonnen, eindigt de ploeg als tweede.

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – Kikkers 1: 108-60

Ook de heren van Arriba hebben de competitie afgesloten met een overwinning. De studenten streden lang met de Uitsmijters en The Jugglers om de titel, maar zullen hoogstwaarschijnlijk als derde op de ranglijst eindigen.

Hockey

Heren, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – Quick Stick 1: 9-1

Tegen de nog puntloze hekkensluiter Quick Stick deed DHC wat er van haar verwacht werd: ruim winnen. Door de monsterzege nemen de studenten op doelsaldo de tweede plek over. Over twee weken spelen de hockeyers weer, dan tegen koploper Almelo.

Honkbal

Heren, 3e klasse D: Caribe 2 – High-Tech-Hitters/Giants 1: 9-11

Het combinatieteam van de High-Tech-Hitters en de Giants uit Hengelo is de competitie goed begonnen. Het Groningse Caribe werd nipt opzij gezet. Komende week reizen de studenten af naar Veendam om het op te nemen tegen Blokes.

Lacrosse

Heren, 2e divisie: Amsterdam Lions 2 – Enschede Phoenix 1 11-2

Koploper Amsterdam Lions was ruim te sterk voor de lacrossers van Phoenix, die tot nu toe slechts één punt vergaarden. Begin mei mogen de studenten tegen hekkensluiter Tilburg/Leiden proberen wat aan het puntentotaal toe te voegen.

Softbal

Dames, 3e klasse A: High-Tech-Hitters/Giants 1 – Caribe 2: 26-13

Ook de dames van de High-Tech-Hitters namen het samen met de Giants op tegen het Groningse Caribe en ook ditmaal trokken de Tukkers aan het langste eind. Komende week reist het team opnieuw af naar Groningen om te spelen tegen het derde team van Caribe.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A – Promotiepoule: Thibats 1 – De Toekomst 2: 5-5

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Thibats nummer twee De Toekomst op een gelijkspel gehouden. Komende week sluiten de studenten het seizoen af met een uitwedstrijd bij nummer drie Kampenion uit Kampen, waar gestreden zal worden om de derde plaats.

Tennis

Gemengd, 3e klasse: T.C. Ludica 1 – T.V. Huissen 1: 6-2

Een ruime zege voor Ludica tegen Huissen, waardoor de studenten nu alleen aan kop gaan. Komende week reist Ludica af naar Nijmegen om het op te nemen tegen Rapiditas.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: SVO VVZ 1 – Drienerlo 1: 3-0

Nummer twee SVO VVZ bleek te sterk voor Drienerlo, dat nu zeven wedstrijden zonder zege is. Over twee weken kan daar wellicht verandering in komen als de studentes hekkensluiter Dronten ontvangen.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – Jong Eagles/Markt 19 1: 7-1

De zaalvoetballers van Drienerlo lieten geen spaan heel van Jong Eagles en blijven daardoor vierde, al staat het in punten gelijk met twee andere teams. Over twee weken spelen de futsallers weer, dan tegen middenmoter Ruurlo.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Wevo 70 2: 1-3 (18-25, 18-25, 25-22, 15-25)

Een opleving in de derde set kwam voor de volleybalsters van Harambee in de slotwedstrijd van de competitie te laat. Door de nederlaag eindigen de volleybalsters als elfde in de competitie. Daardoor is de ploeg definitief gedegradeerd.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Rivo Rijssen: 4-0 (25-18, 25-17, 25-15, 25-23)

De heren van Harambee vergaat het een stuk beter. Tegen Rivo Rijssen werd de maximale score behaald, waardoor de tweede plek bijna zeker is gesteld. Komende week spelen de studenten tegen Webton Hengelo in een direct duel om de plek die recht geeft op promotiewedstrijden.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: Piranha 1 – EZC 3: 3-7

De waterpolosters van Piranha hebben het seizoen afgesloten met een nederlaag. Ondanks dat de ploeg slechts één keer wist te winnen, eindigt het team niet als laatste. De Dinkel, dat door de studentes werd verslagen, behaalde één punt minder en eindigt onderaan.

Heren, 2e klasse B: De Mors 4 – Piranha 1: 4-4

Een gelijkspel tegen laagvlieger De Mors voor Piranha, dat nergens meer om speelt in de competitie. Komende week sluiten de studenten het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Swol 1894.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.