Yuxin Zhou (secretary van ACSSE) nam de prijs in ontvangst. ‘Ik had dit niet verwacht, maar ik ben blij dat we winnen. Het was leuk om het Chinese Spring Festival te organiseren en ik ben blij dat er zoveel internationale studenten zijn geweest op die dag, afgelopen 6 februari. Bovendien komt er nog een evenement aan. Op 31 mei werken we samen met Public & European Affairs van de stad Enschede en het Dalian Zhongsan Art Museum aan een Chinees cultuurevenement. Het doel daarvan is de traditionele Chinese cultuur te laten zien, zoals kunst uit Dalian te laten en de interactie tussen Enschede en zusterstad Dalian te vergroten. We hopen dat er veel internationale studenten op afkomen.’
Vijf genomineerden
De SU reikt de cultuurprijs al zeventien jaar uit aan een persoon, project of organisatie die uitzonderlijk heeft bijgedragen aan cultuur aan de UT. Dit jaar bestond de prijs uit €350,- en vereeuwiging onder het kunstwerk ‘geitendorf’ van Ivo Kamphuis, dat aan de muur in de Vrijhof hangt.Vijf organisaties waren genomineerd, dat waren naast ACSSE de Sichting OUT (Openluchttheater Universiteit Twente) voor hun harde werk om voorstellingen te krijgen in de open lucht, de DJ Booth die als brug dient tussen sport en cultuur, internationale toneelgroep InterNEST en SHOT Solo, dat ter ere van het lustrum van SHOT speelde als orkest.
Chinese kunst en cultuur
Een jury, bestaande uit Eline van Hove (Sport & Cultuur Student Union), Willem Jan Rensink (voorzitter van cultuurkoepel Apollo) en Mark Weirath (hoofd Culture&Events), stond voor de keuze om een winnaar te kiezen. ACSSE combineerde cultuur met het internationale aspect. Hun traditionele Chinese Spring Festival Gala stond in het teken van Chinese kunst en Chinese cultuur, met daarbij onder anderen Chinese comedy, volkszang en instrumentele GuZheng.