Los van coronacrisis
Het digitaal toetsen met Chromebooks staat los van toetsen tijdens de coronacrisis. Daarvoor heeft de UT nu een specifiek beleid.
In collegejaar 2017/2018 begon de UT met een pilot digitaal toetsen. Dat beviel zo goed, dat de pilot al snel een vervolg kreeg en het gebruik explosief groeide. Vorig kalenderjaar waren er UT-breed al 200 digitale toetsen, met 30 duizend deelnemers. Naar verwachting ligt dat aantal in 2022 op 760 digitale toetsen en ruim 114 duizend deelnemers. Vanwege de grote vraag, maakt het CvB maakt budget vrij voor de diensten LISA en CES.
De Therm, het tentamengebouw op het Kennispark, wordt de hoofdlocatie voor digitaal toetsen. Verder komen drie onderwijsruimtes in de Noordhorst hiervoor vrij. Mocht daar overdag geen plek zijn, dan gaan die toetsen naar de avonduren op maandag, dinsdag en woensdag.
Minder werkdruk en kosten
En passant hoopt de UT met digitaal toetsen de werkdruk en kosten te verlagen. Per 200 toetsen is de verwachte vermindering van de werkdruk voor docenten 1,8 fte en vallen de kosten 60 duizend euro lager uit. Daarnaast verwacht de UT dat er vanaf 2021 1 fte minder nodig is voor de ondersteuning bij schriftelijke toetsen.