Walstraat voorlopig nog dicht

| Marieke Enter

Vanwege de beperkte ventilatiemogelijkheden blijft de studieruimte in het centrum aan de Walstraat (Wallstreet) tot nader order gesloten, net als een aantal kleine vergaderruimtes in de Vrijhof.

Photo by: Frans Nikkels
Voorlopig is ‘ramen open’ het devies om met meerdere mensen in één ruimte te kunnen vertoeven.

Alle coronacoördinatoren hebben namens de anderhalvemeterwerkgroep een e-mail gekregen waarin dat wordt aangekondigd. Portefeuillemanager vastgoed Nico-Tom Pen: ‘Van alle gebouwen is de ventilatiecapaciteit beoordeeld en getest. De beschikbare capaciteit is hierop aangepast en waar nodig hebben de coronacoördinatoren aanvullende instructies gekregen’

Ramen open

In de gebouwen Cubicus, Vrijhof, Paviljoen en Citadel, waar mechanische afzuiging is, is het bijvoorbeeld extra belangrijk om de ramen open te zetten. ‘En niet alleen voor en na een vergadering, maar ook vooral tijdens’, geeft de anderhalvemeterwerkgroep nog als tip. Neem de komende tijd dus een extra vest of trui mee, want voorlopig is ‘ramen open’ het devies om met meerdere mensen in één ruimte te kunnen vertoeven.

Verversen

Dat de Walstraat voorlopig niet heropent, is vooral uit preventief oogpunt, vertelt Pen. ‘Het pand heeft wel ramen die open kunnen, maar het ontbreekt aan toezicht om te garanderen dat de ruimtes altijd voldoende geventileerd worden’, verklaart hij. De ruimtes in de Vrijhof die dicht blijven, betreffen een paar kleine vergaderruimtes op de vijfde etage die het zonder raam moeten stellen.

Regels gerespecteerd

Volgens Pen kijkt de anderhalvemeterwerkgroep terug op ‘best wel een prima eerste week’ van het nieuwe academische jaar. Studenten en medewerkers houden zich doorgaans goed aan de gestelde UT coronagedragsregels op de anderhalvemetercampus - tot opluchting van de werkgroep. ‘We zijn maandenlang bezig geweest om een verantwoorde terugkeer naar de campus mogelijk te maken, dus we vonden het best spannend. Het is heel fijn dat die eerste week, op een paar kleinigheidjes na, goed is verlopen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.