Dit verslag van vorig jaar geeft je al een indruk, maar voor wie er nog nooit is geweest: de Dutch Design Week is een walhalla van design en design thinking. Veel bezoekers (waaronder schrijver dezes) gaan er ieder jaar trouw heen. Om een mentale frisse neus te halen; om je te laten ontroeren, raken, verwonderen en inspireren door nieuw werk en nieuwe ideeën van designers slash denkers uit uiteenlopende disciplines. Op utwente.nl/ddw2020 (gaat vanavond om 21 u live) vind je een overzicht van wat de UT de DDW-bezoeker allemaal te bieden heeft.
Tollend hoofd en grote grijns
DDW is een prettig ontregelende mix van rijp en groen door elkaar, van gesetteld tot aanstormend, van abstract tot concreet, van conceptueel tot superpraktisch. Het is een lust voor al je zintuigen én je brein. Wie na een bezoek aan de DDW niet totáál overprikkeld naar huis gaat, met een tollend hoofd van alle indrukken maar ook een smile van oor tot oor om zo veel stof tot nadenken, is niet echt op de DDW geweest. Dat universum aan inspiratie staat dit jaar dus online tot je beschikking, van 17 t/m 25 oktober. Een paar tips:
- De talkshow Up Close And Personal bespreekt elke (werk)dag een ander thema, onder andere met onderzoekers en alumni van de UT en de andere 4TU-partners. Die thema’s zijn: Hybrids, Eco-logica, Living matter(s), Silent Power and Crisis!
- Niet van de UT, maar in Eindhoven altijd een must-see en dus ook tijdens deze online DDW-versie: de Graduation Show van de Design Academy (online vanaf zaterdag 17 oktober).
- De 4TU-website design-united.nl zet de spotlights op een aantal aansprekende projecten van studenten en alumni die (zijdelings) te maken hebben met het DDW-thema van dit jaar, ‘The New Intimacy’.
- Op ddw.nl kun je vanaf zaterdag via een ‘3DViewing Room’ je hoogstpersoonlijke digitale, virtuele DDW-experience vormgeven met video, fotografie, audio- en podcasts en/of korte tekst.
En voor de liefhebbers zijn deze DDW-blogs van UT’ers Julieta Matos Castano en Anouk Geenen (faculteit ET) over het onderzoeksproject ‘Responsible cities’ ook een aanrader: