De vorige editie speelde zich ook online af. ‘In eerste instantie hield het bestuur van 2020 nog lang vast aan een fysiek evenement. De datum werd verschoven naar oktober, maar dat besluit is op een gegeven moment teruggedraaid. Toen is het alsnog in mei doorgegaan’, blikt huidig bestuurslid Rianne Ouderkerken terug.
Hybride versie
In 2020 werd het bestuur nog overvallen door het coronavirus. In de voorbereiding op de editie van dit jaar heeft het bestuur alle tijd om een geschikte manier te vinden om met de omstandigheden te dealen. ‘Het idee is om een hybride versie te houden. Dus een groot gedeelte speelt zich online af, maar een gedeelte willen we ook fysiek houden als dat mogelijk is. Dat is ook de reden dat het evenement zich op meerdere locaties tegelijk afspeelt’, vult Esmée Bakker – eveneens bestuurslid – aan.
Twee dagen
In pré-coronatijd inspireerden de vele studenten en bedrijven elkaar in een enorme tent op de campus, maar daar komt nu wat anders voor in de plaats. Het Wilminktheather, het Ganzeveld op de UT en het Volkspark fungeren in mei hopelijk als decor. ‘Vanuit het theater gaan we een livestream houden, zodat studenten vanuit huis mee kunnen doen. We hebben goede hoop dat studenten van andere universiteiten – ook internationaal – aan gaan sluiten. Daarnaast verwachten we dat we het evenement in tegenstelling tot vorig jaar weer over twee dagen kunnen houden’, vertelt Bakker.
Novel-T
Het bestuur prijst zich gelukkig met de ondersteuning die het op de eerste dag krijgt vanuit Novel-T. ‘Op die manier kunnen we een podium bieden aan veelbelovende startups en inspireren we iedereen die deelneemt. We proberen er voor te zorgen dat de dagen mooi in elkaar vloeien, maar het is niet noodzakelijk om de eerste dag mee te maken als je alleen op de tweede dag aanwezig bent’, aldus Ouderkerken.
Volkspark
Hoewel het gros van de activiteit virtueel wordt beleeft, beseft het bestuursduo dat de organisatie daardoor niet eenvoudiger wordt. ‘De automatismen zijn er niet. Normaal ligt er een stappenplan klaar. Dan staat de tent er en kun je aan de slag. Dat is nu anders. We gaan proberen om zoveel mogelijk fysiek te houden, maar dat is afwachten. Daarom zijn we blij met het Volkspark als waarschijnlijke locatie. Daar kan veel buiten. Omdat we ook samenwerken met Saxion is het Volkspark sowieso een fijne plek’, doelt Bakker op de korte wandelafstand tussen het park en de hogeschool.
De komende weken staan voor het bestuur in het teken van bellen, mailen, afspraken maken en plannen. Hoe alles er 27 en 28 mei uit gaat zien is afwachten. ‘Zie dit niet als een belofte, maar de ambitie is om een virtueel uitziend platform in de online aankleding te verwerken. Ons streven is om de esthetiek van het evenement te vertalen naar een digitale omgeving. Ik denk dat de editie van dit jaar voor- en nadelen heeft. Het heeft natuurlijk charme als alles zich afspeelt in een grote tent, maar dat kan ook behoorlijk chaotisch zijn. Online kun je alles beter volgen en heb je thuis alle ruimte. Dat is wel chill. Toch hoop ik dat we in 2022 de tent weer kunnen opzetten’, besluit Ouderkerken.