Leeflang moet nog veel van zijn plannen verder uitwerken, bijvoorbeeld als het gaat om exacte openingstijden, het assortiment en de seizoenen waarin de zaak opent. Wat echter al vaststaat, is dat UT’ers die een ijsje kopen er niet binnen van kunnen genieten. ‘Het wordt een kleine zaak, heel klein. Zo’n vijftien vierkante meter en dan staat ook alles vol. Voor de deur komt wel een klein terras. Daar staan nu nog fietsenrekken.’
Frosty’s – bedacht door de wederhelft van Leeflang – snoept haar oppervlakte af van The Global Lounge. De verbouwingen zijn al in volle gang. Leeflang wil vooral schepijs gaan verkopen en als het mogelijk is schepijs zonder dierlijke producten. ‘Dat is de bedoeling. Dat past ook goed bij de duurzame ambitie UT. De verwachting is dat we dagelijks om 12.00 uur openen en dan in de avond om 22.00 uur sluiten. In de weekenden zijn de openingstijden korter.’
De uitbater is al op zoek naar personeel en hoopt dat UT-studenten die een bijbaantje willen, zich melden. De meeste ijszaken sluiten de deuren in de koude(re) maanden, maar of dat in zijn zaak ook het geval is, moet blijken. ‘Dat is afwachten. Op een campus werkt het vaak toch wat anders dan in een dorp of stad. De winters worden bovendien zachter en ik kan me voorstellen dat studenten in de winter ook graag ijs bestellen. Dat bekijken we na de zomer.’
Leeflang blijft naast de ijszaak ook de Subway uitbaten. ‘Dat is een mooie combinatie voor mij. De reistijd van een halve minuut lopen valt te overzien.’