Nieuws gemist? Enschede beste studentenkamerstad & verplichte cybertraining

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Zes op de tien UT'ers moet verplichte cybertraining nog afronden

De verplichte privacy- en securitytraining die UT-medewerkers sinds dit voorjaar moeten volgen, is vooralsnog door 41 procent van hen afgerond. Dat terwijl de deadline van 17 juni in zicht komt.

Lees hier. 

'Mijn grootste zorg? Onze autonomie die wordt aangetast'

Tom Veldkamp (61) blijft ook de komende jaren als rector magnificus aan de UT verbonden. Hoe gaat hij om met demonstranten die ferme eisen stellen, de druk op internationalisering en een aanstaand kabinet dat honderden miljoenen op het hoger onderwijs wil korten? ‘Er is heel veel te doen, mijn werk is nog niet klaar.’

Lees hier. 

V.S.G. Silenus, met Maarten, Lars en de Elfdierentocht

De UT heeft talloze clubs, genootschappen, studentenhuizen en verenigingen. Wat houdt ze in stand? Wat bindt de leden of bewoners? In deze 31ste aflevering: Verenigd Senatoren Genootschap Silenus.

Lees hier. 

Enschede is 'Beste Studentenkamerstad 2023'

Enschede was in 2023 relatief de beste studentenkamerstad van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek dat de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) doet naar de omstandigheden voor studentenhuisvesting in de verschillende studentensteden.

Lees hier. 

'Ik ben gewoon een gatenvuller'

Het was in het jaar 1980 dat Ray Klumpert, manager Onderhoud & Vastgoed CFM, solliciteerde bij de Universiteit Twente. Hij werd aangenomen voor een tijdelijk project van drie jaar, maar bleef uiteindelijk 44 jaar. Klumpert neemt deze week afscheid. Een rondje campus door de ogen van een UT’er in hart en nieren.

Lees hier. 

NSE: UT scoort bovengemiddeld

Studenten hebben meer waardering voor de sfeer aan hun opleiding dan voor het onderwijs, de toetsen, de docenten of de faciliteiten. De UT scoort over bijna de gehele linie bovengemiddeld. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête 2024.

Lees hier. 

Green Team Twente verandert naam in 'HyDriven'

Studententeam Green Team Twente gaat verder onder de naam ‘HyDriven’. Het team presenteerde donderdagmiddag hun nieuwe waterstofauto Nebula. Meerdere innovaties kenmerken de auto, waaronder een nieuw ontwikkeld waterstof-aandrijvingssysteem.

Lees hier. 

Amper UT'ers op kieslijst Europees Parlementsverkiezing

Nederlanders mogen donderdag 6 juni weer naar de stembus, ditmaal voor de Europese parlementsverkiezingen. Op de kieslijst zijn bijna geen UT-alumni of -studenten te vinden, hoewel één UT’er lijsttrekker is van zijn partij.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.