Nieuws gemist? Kickboksgala & UT daalt iets in QS-ranking

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

UT daalt iets in wereldwijde QS-ranking

De UT daalt van plek 210 naar plek 233 op de wereldranglijst van onderzoeksbureau QS. Dat is in lijn met een landelijke trend; door de jaren heen verliezen de meeste Nederlandse universiteiten terrein in deze ranglijst.

Lees hier. 

Kickboksgala Audentis, Euros en Taste: 'Geen profs, maar zeker niet onervaren'

Het langverwachte kickboksgala voor leden van studentenverenigingen Audentis, Taste en roeivereniging Euros staat op het punt om te beginnen, na een voorbereidingstraject van drie maanden. Merel van Enschot, voorzitter van de organiserende commissie, blikt vooruit op het evenement dat vrijdagavond plaatsvindt in een hangar op Vliegveld Teuge.

Lees hier. 

Stemmen voor de UT-medezeggenschap, waarom zou je dat doen?

De medezeggenschap, het presidium, de BBR en de WHW… Termen die niet zomaar bij elk koffieautomaatpraatje de revue passeren. Met opnieuw een UT-brede verkiezingsweek voor de deur, een beknopte uitleg over wat er op het spel staat voor onze eigen Drienerlose democratie.

Lees hier. 

Containers Cubicus: 'Hopen dat het mensen nieuwsgierig maakt'

De twee containers op het grasveld voor de Cubicus zijn bedoeld als ‘plek om te experimenteren en demonstreren’ voor studenten, onderzoekers en bedrijven. Het initiatief hiervoor komt van het Digital Society Institute en het bedrijf 5ahead.

Lees hier. 

'Langstudeerboete is doodsteek voor activisme, die moet van tafel'

De zetelstrijd in de universiteitsraad gaat ook dit jaar tussen UReka en De Ambitieuze Student (DAS). Lijsttrekkers Oliver Davies en Robin Kamphuis hopen naast zetelbehoud op een hoge(re) opkomst.

Lees hier. 

Zwicht niet voor demonstraties, zegt Tweede Kamer tegen onderwijsbestuurders

De regering moet er bij universiteiten en hogescholen op aandringen om de banden met Israëlische instellingen niet te verbreken onder druk van demonstranten, vindt een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer.

Lees hier. 

UT-medewerker Barry bouwde zijn eigen bordspel, 'Build & Destroy'

Barry van der Hulst, applicatiebeheerder bij de dienst LISA, staat op het punt zijn zelfbedachte bordspel op de markt te brengen. ‘Build & Destroy’, inclusief vier uitbreidingspakketten, is het resultaat van jarenlang monnikenwerk – volgens de maker zelf een ‘uit de hand gelopen hobby’.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.