Ben jij de nieuwe columnist van U-Today?

| Maaike Platvoet

U-Today heeft plek voor een nieuwe (student)columnist, die schrijft over zaken die hem of haar opvallen aan de Universiteit Twente of het studentenleven. We zoeken een medewerker of student met een fijnzinnig gevoel voor taal, het liefst met een vleugje humor.

Ben jij die UT’er, met een eigenwijze kijk op het universitaire – of studentenleven en heb je daar een goed beargumenteerde mening over? Kun je snel tot de kern komen, en weet je dat ook nog met een knipoog te doen? Dan ben jij misschien wel de columnist die wij zoeken.

Columnisten bij U-Today hebben alle vrijheid om te schrijven, de redactie legt ze daarin geen beperkingen op. Wel moet een column raakvlakken hebben met de universiteit, en ligt onze voorkeur niet bij een prozaïsch stukje over de uni in de brede zin van het woord. Columnisten hebben een duidelijke mening en weten de lezer te prikkelen, te amuseren of juist op een andere gedachte te zetten.

Andere rol

Ook hebben zij een andere rol dan de journalisten die bij U-Today werken. De redactie behoort zich tot de feiten te behouden, een columnist kan en mag daar verder in gaan. Uiteraard met respect  - we accepteren geen grove taal of het op de man spelen – voor personen en de omgeving.

Schrijven in zowel Engels als Nederlands is mogelijk.

Interesse? Stuur dan een mail naar hoofdredacteur Maaike Platvoet, [email protected] Dan komen we graag met je in contact, en natuurlijk zien we uit naar een proefcolumn.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.