Ook directeur SBD verlaat de UT

| Redactie

Geert Dewulf, directeur van de dienst Strategic Business Development (SBD), gaat de UT na bijna 25 jaar verlaten. Na de jaarwisseling begint hij als Pro-Vice-Chancellor bij de Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS) van de Queen’s University Belfast in Noord-Ierland.

Photo by: Frans Nikkels
Geert Dewulf.

Als hoogleraar planning en ontwikkeling begon Dewulf in 2000 aan de UT. Dertien jaar later werd hij decaan van de faculteit Construerende Technische Wetenschappen (CTW, tegenwoordig Engineering Technology (ET). In 2019 begon hij aan zijn huidige functie als Chief Development Officer, oftewel directeur van de eenheid Strategic Business Development.

In oktober 2020 ging Dewulf in een interview in op de vraag wat de UT-gemeenschap mocht verwachten van het destijds nieuwe SBD. ‘Als je in het huidige tijdsgewricht echt wat wilt als universiteit heb je goede wetenschappers én goede ondersteuning nodig. Het is belangrijk om duidelijke keuzes te maken. Wil je opvallen als wetenschapper, dan kan SBD helpen om je te laten vinden door de buitenwereld.’

Dewulf is niet de eerste directeur die de UT in korte tijd verlaat. Vorige maand diende Derek Jan Fikkers, directeur Strategie en Beleid, zijn ontslag in. Dat gebeurde ongeveer gelijktijdig met het vertrek van Bas Kerkwijk, toen nog directeur van Novel-T en de Universiteit Twente Holding (UTH). Eerder dit jaar vertrokken ook Stephan Maathuis (EEMCS-portefeuillehouder bedrijfsvoering) en EEMCS-decaan Joost Kok al.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.