• EN
  • NL
News

UT-collegevoorzitter over brief Dijkgraaf: ‘Devil is in the details’

‘Uitgebreid, doorwrocht en met welkome nuance’, dat is de eerste reactie van UT-collegevoorzitter Vinod Subramaniam op de vrijdag gepresenteerde internationaliseringsbrief van minister Dijkgraaf. Maar de plannen vallen of staan met de uitvoering, waarschuwt Subramaniam: ‘The devil is in the details.’

  • EN
  • NL
News

UT president on Dijkgraaf letter: 'Devil is in the details'

'Comprehensive, well-argued and with welcome nuance,' is UT president Vinod Subramaniam's initial reaction to Minister Dijkgraaf's internationalisation letter presented on Friday. But the plans hinge on implementation, warns Subramaniam: 'The devil is in the details.'

News

Wageningse Birgit Boogaard is docent van het jaar

Birgit Boogaard, docent Afrikaanse filosofie en sociale rechtvaardigheid aan Wageningen Universiteit, is uitgeroepen tot docent van het jaar 2023. Ze wint een onderwijsbeurs van 25 duizend euro.

News

Geef ons geld voor extra scholing, zeggen universiteiten

Wie eenmaal aan het werk is, zou zich soms moeten bijscholen of omscholen, vindt het kabinet. Voor dit ‘leven lang leren’ willen universiteiten graag structurele bekostiging krijgen. Er is een systeemverandering nodig, vinden ze.

News

ITC-faculteit viert eerste werkdag op campus

Na een voorspoedige verhuizing nam de ITC-faculteit vanmorgen intrek in Langezijds. Dat werd gevierd met een speech en twee optredens. De eerste werkdag op de campus was daarmee een feit voor de faculteit.

News

Alle disputen over de schreef bij Amsterdams studentencorps

Geweld en grensoverschrijdend gedrag waren doodgewoon binnen het Amsterdamse studentencorps. Alle disputen gingen weleens een grens over. Die conclusie deelt de vereniging met dagblad Trouw.

  • EN
  • NL
News

Internationalisering: iedereen moet Nederlands leren, minister grijpt regie

Met een nieuwe wet wil minister Dijkgraaf de toestroom van internationale studenten in banen leiden. Twee opvallende aankondigingen: er komt ‘centrale regie’ en alle internationals moeten straks Nederlands leren. De exacte gevolgen voor de UT zijn nog niet duidelijk.

  • EN
  • NL
News

Internationalisation: everyone must learn Dutch; minister takes control

Education Minister Robbert Dijkgraaf is putting forward new legislation to channel the influx of international students. Two striking announcements: there is to be ‘centralised control’ and all international students will have to learn Dutch. The exact implications for the UT are not yet clear.

  • EN
  • NL
News

Internationale studenten bellen te vaak 112, vinden meldkamers

Is het een medisch noodgeval of kan het even wachten? De overheid start een landelijke campagne om de druk op het alarmnummer 112 en de huisartsenposten te verlichten. Een van de doelgroepen: internationale studenten.

  • EN
  • NL
News

International students call 112 too often, emergency control rooms say

Is it a medical emergency or can it wait a while? The government is launching a nationwide campaign to reduce the pressure on the emergency number 112 and on out-of-hours GP services. One of the target groups: international students.

  • EN
  • NL
News

Rector distances himself from general practitioner: ‘The reviews don’t lie’

The Executive Board is troubled by the general practitioner on campus and the associated complaints from students and staff. Rector Tom Veldkamp firmly and publicly distanced himself from the practice during a debate last week, but states that the UT is in no position to change the situation.

  • EN
  • NL
News

Rector distantieert zich van huisartsenpraktijk: ‘Recensies liegen er niet om’

Het college van bestuur zit in z’n maag met de huisartsenpraktijk op de campus en klachten daarover van studenten en medewerkers. Rector Tom Veldkamp distantieerde zich vorige week donderdag tijdens een bijeenkomst fel en publiekelijk van de praktijk, maar de UT is volgens hem niet bij machte de situatie te veranderen.

News

Zonneteams nemen het op tegen olympisch atlete

In en naast het Twentekanaal in Hengelo nam de zonneauto van het Solar Team en de zonneboot van het Solar Boat-team het donderdagmiddag op tegen olympisch shorttrackster Yara van Kerkhof, die vanwege het gebrek aan ijs deelnam op een wielrenfiets. Hoewel er van een echte race geen sprake was, leverde het evenement wel mooie foto's op. Een serie van Klaas-Jelmer Sixma.

News

VU doet fossiele energiebedrijven in de ban

De Vrije Universiteit Amsterdam wil niet langer samenwerken met bedrijven in de fossiele-energiesector die zich niet houden aan het Klimaatakkoord. Volgens actiegroep Scientist Rebellion is de VU de tweede universiteit ter wereld die dat besluit.

News

STAP-subsidie nu ook voor meerjarige opleidingen

Het kabinet verandert de regels voor bijscholing met de populaire STAP-subsidies. Kandidaten kunnen het geld vanaf juli jaarlijks aanvragen voor meerjarige opleidingen in het hoger onderwijs. Al kunnen ze ook achter het net vissen.

News

Keuring Fontys-opleidingen hoeft niet over van minister

De Vlaamse hoogleraar Filip Dochy had geen lid mogen zijn van de deskundigenpanels die twee Fontys-opleidingen goedkeurden, herhaalt minister Dijkgraaf. Maar hij ziet geen reden om de NVAO-accreditatie over te laten doen.

Read more articles