News

RUG mag expert sociale veiligheid ontslaan

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) mag van de kantonrechter universitair hoofddocent Susanne Täuber ontslaan. Ze hekelt de sociale onveiligheid aan universiteiten en is lid van een commissie die minister Dijkgraaf hierover adviseert.

News

Directeur Willem de Kooning Academie stapt op vanwege sociale veiligheid

Jeroen Chabot stopt als directeur van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn vertrek volgt op een kritisch onderzoek naar sociale veiligheid op de kunstacademie.

News

Solar Team borduurt met tiende auto voort op succes voorganger

Solar Team Twente presenteerde deze week in het pand van bierbrouwerij Grolsch de tiende zonneauto uit zijn bestaan: RED-X. De auto lijkt in alle opzichten op zijn voorganger RED Horizon, waarmee het Twentse team in Marokko imponeerde.

News

Let op Europese kansen en risico’s, waarschuwt Onderwijsraad

De Nederlandse regering moet zich meer gaan bemoeien met het onderwijsbeleid in Europa. Achteroverleunen is geen goed idee, waarschuwt voorzitter Edith Hooge van de Onderwijsraad. ‘Maak een routekaart voor de komende jaren.’

  • EN
  • NL
News

Laatste etappe Batavierenrace start in Van Heekpark

De 51ste editie van de Batavierenrace gaat over ruim anderhalve maand – op 28 en 29 april – van start. Het belooft met zo’n 8.500 lopers een klassieke Bata te worden. Grootste verandering: voor de laatste herstart wordt de Oude Markt ingeruild voor het Van Heekpark in Enschede.

  • EN
  • NL
News

Last stage Batavierenrace starts in Van Heekpark

The 51st edition of the Batavierenrace will commence in just over a month and a half, on the 28th and 29th of April. With some 8,500 runners, everything points toward it becoming a classic Bata. The biggest change: for the final restart, the Oude Markt will be swapped for the Van Heekpark in Enschede.

News

Chinese beurspromovendi in Duitsland moeten zich verantwoorden bij ambassade

In Duitsland moeten Chinese beurspromovendi hun ambassade informatie verstrekken over hun onderzoek en wetenschappelijke collega’s. Als ze niet meewerken kan dat gevolgen hebben voor hun familieleden.

News
Internationale Vrouwendag bij TechMed: feest der herkenning

‘Pijnlijk hè, zo’n mammografie’

Vier Internationale Vrouwendag samen met ons!, was de oproep van het TechMed Centre. En daar werd gisteren door veel vrouwen, van binnen én buiten de UT, gehoor aan gegeven. Ze kregen een informatief programma voorgeschoteld, met onderwerpen die iedere bezoeker herkende. ‘Pijnlijk hè, die compressie van een mammografie!’

News

GEWIS: ‘Warme werving werkt beter dan een koud mailtje’

Grotere bekendheid bij het huidige personeel creëren en het sociale aspect meer benadrukken. Dat zijn de voornemens van Jan Evers (65), sinds kort voorzitter van UT-seniorenvereniging GEWIS. ‘We stimuleren leden om te blijven hangen na een lezing.’

News

Keuzegids onderscheidt 18 ‘excellente’ masters in hbo en wo

Van de ruim 1.200 masterstudies van hogescholen en universiteiten zijn er 18 ‘excellent’ in de ogen van studenten, meldt de Keuzegids. Ze scoorden maximaal op alle onderdelen: inhoud, docenten, toetsing, sfeer en voorbereiding op de loopbaan.

News

Beoogde nieuwe UT-master zakt voor doelmatigheidstoets

De start van de nieuwe UT-master ‘Humanitarian Engineering’ is voorlopig van de baan. De landelijke Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs oordeelde dat de UT niet voldoende kan aantonen dat er behoefte is aan dit type ingenieurs op de arbeidsmarkt.

  • EN
  • NL
News

‘ChatGPT kan vooral goed bluffen’

De wereld is in de ban van het Amerikaanse AI-programma ChatGPT dat alles lijkt te kunnen. Het kan veel teweegbrengen in de wetenschap, de literatuur en het onderwijs. Maar het heeft nog veel te leren, is de teneur tijdens een KNAW-discussie.

  • EN
  • NL
News

'ChatGPT is especially good at bluffing'

Everyone is talking about the AI chatbot ChatGPT which seems capable of doing pretty much anything. It has the potential to trigger multiple changes in the fields of science, literature and education. Yet the general feeling during a debate at the Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences is that it still has much to learn.

News

UT ‘nieuw centrum’ van Hengelo en Enschede

De gemeentes Hengelo en Enschede werken aan een plan om het gebied tussen de twee steden beter te verbinden. Doel is het behoud van talent voor de regio. De UT en Kennispark Twente spelen een centrale rol in de plannen, zegt Edwin Smits van de gemeente Enschede.

Read more articles