News

‘Sneeuwbal van Shaping2030 begint te rollen’

De Shaping Expert Groups (SEG’s) van de Universiteit Twente zijn opgeheven, maar Leontien Kalverda, programmamanager van Shaping2030, geeft aan dat ‘Shaping zeker niet klaar is’. Sterker nog, de sneeuwbal begint volgens haar net goed te rollen. ‘We gaan nu volop inzetten op teamontwikkeling.’

News

Onderzoek: eindexamens wis- en natuurkunde te makkelijk

De eindexamens wis- en natuurkunde in het vwo zijn de afgelopen dertig jaar aanzienlijk makkelijker geworden, staat in een nieuw onderzoek. De universiteiten vinden het een ernstig signaal.

News

VK mag mogelijk snel weer meedoen met Europees onderzoeksprogramma

Nu de Europese Commissie en het Verenigd Koninkrijk een deal hebben gesloten over de grenscontroles tussen de EU en Noord-Ierland, lijkt de weg vrij voor de definitieve herintreding van het VK tot onderzoeksprogramma Horizon Europe.

  • EN
  • NL
News

Europese samenwerking: voor een paar studiepunten naar Frankrijk

Binnen Europa gaan universiteiten en hogescholen vaker samen onderwijs aanbieden. Ze willen hun positie in de wereld versterken, maar zien ook praktische voordelen – zoals gezamenlijke diploma’s en een betere spreiding van studenten.

  • EN
  • NL
News

European collaboration: to France for a couple of credits

Within Europe, higher education institutions are going to offer education more frequently in partnership. They want to strengthen their global position, but they see practical benefits too – such as joint degrees and a better distribution of students.

News

Four days of celebrating International Women’s Day

International Women’s Day at the UT will be celebrated with a four-day programme from 7th until 10th of March. The planned series of events include a march, a networking fair and presentations about women’s health.

News

Groen licht voor 397 miljoen euro Nationaal Groeifonds

Vijf grote projecten voor onderzoek en innovatie krijgen definitief 397 miljoen euro van het kabinet. Dat geld was al gereserveerd, maar de aanvragers moesten hun voorstellen nader onderbouwen en aanpassen.

News

KNAW: ‘Wetenschap is niet alleen een kostenpost’

De grote waarde van wetenschap laat zich niet of nauwelijks in berekeningen vangen, staat in een nieuw KNAW-rapport. ‘Je kunt ook niet zeggen: deze ene discipline levert meer op dan die andere’, zegt commissievoorzitter Mirjam van Praag.

News
HR-directeur Hans Oeloff over nieuw beleidsplan en actieplan

‘Hopen dat werkdruk afneemt en tevredenheid verder toeneemt’

Na een vrij lange aanloop is er groen licht voor twee beleidsplannen vanuit de afdeling human resources, waaronder een welzijns-actieplan voor medewerkers. HR-directeur Hans Oeloff over het waarom van de beleidsstukken en hun betekenis voor UT-medewerkers.

News

Docent mag geen 50 pagina’s meer kopiëren, hooguit 40

Docenten kopiëren en scannen weleens iets voor hun studenten. Dat moeten ze iets minder gaan doen, blijkt uit een nieuwe overeenkomst van de universiteiten met de stichting die auteursrechten in het onderwijs beheert.

News

Oud-student eist schadevergoeding voor datalek

Een oud-student van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen stapt naar de rechter omdat zijn privégegevens op straat kwamen te liggen bij een datalek. Hij eist een schadevergoeding en een schuldbekentenis van de instelling.

News

Eerste promotie in gerenoveerde Waaier 4

Met het doorknippen van het ceremoniële lintje, was TNW-decaan Jennifer Herek verantwoordelijk voor de officiële heropening van college- en promotiezaal Waaier 4. Het afgelopen halfjaar onderging de zaal een grondige renovatie, onder meer om de zaal geschikt te maken voor mindervaliden.

  • EN
  • NL
News

Expositie van 36 overleden Oekraïense studenten in de Bastille

In de Bastille zijn vanaf vandaag 36 verhalen te lezen van Oekraïense studenten die hun diploma nooit zullen halen. Ze overleden afgelopen jaar door de oorlog in hun land. UT-student Viktoriia Konashchuk is betrokken bij de organisatie van de Unissued diplomas-expositie.

  • EN
  • NL
News

Exhibition of 36 killed Ukrainian students in Bastille

From today, the Bastille will feature 36 stories of Ukrainian students who will never get their diplomas. They died last year due to the war in their country. UT student Viktoriia Konashchuk is involved in the organisation of the Unissued diplomas exhibition.

Read more articles