News

Studenten en staf verlaten universiteiten Hongkong

Recordaantallen studenten en wetenschappers houden het voor gezien bij hun universiteit in Hongkong. Volgens deskundigen is de afnemende academische vrijheid een belangrijke vertrekreden.

News

ERC Proof of Concept grants for two UT scientists

UT researchers Monica Morales-Masis and Massimo Sartori have been awarded a Proof of Concept grant by the European Research Council (ERC). The grants, worth 150.000 euro each, help to bring their previous ERC-funded projects closer to practical applications.

News

Green Team Twente genomineerd voor KIVI Award

Green Team Twente is genomineerd voor de Engineering Student Team Award van ingenieursvereniging KIVI. Daarnaast is UT-alumna Jacquelien Scherpen kanshebber voor de titel Ingenieur van het Jaar 2023. De bekendmaking van de Prins Friso Ingenieursprijs is op 15 maart.

  • EN
  • NL
News

Sociale veiligheid van studenten: minister wil liever aanpakken dan onderzoeken

De tijd van onderzoek naar sociale veiligheid is voorbij, zei minister Dijkgraaf gisteren in de Tweede Kamer. Het is vooral belangrijk om de situatie in het hoger onderwijs te verbeteren, vindt hij, zowel voor studenten als voor medewerkers.

  • EN
  • NL
News

Social safety for students: education minister wants action, not studies

The time for research into social safety is over, Education Minister Robbert Dijkgraaf said yesterday in a short debate on the topic in the House of Representatives. He believes it is more important to improve the situation for both students and staff in higher education without delay.

  • EN
  • NL
News

Universiteiten steunen dertien gevluchte wetenschappers uit Oekraïne

Voor zover bekend vinden slechts dertien gevluchte Oekraïense wetenschappers onderdak bij Nederlandse universiteiten. De belastingregels zijn een sta-in-de-weg volgens De Jonge Akademie.

  • EN
  • NL
News

Universities are supporting thirteen refugee scientists from Ukraine

As far as is known, only thirteen refugee Ukrainian scientists have found a safe haven at Dutch universities. The tax rules are an obstacle, according to The Young Academy.

News

Loten maakt come-back in hoger onderwijs

Een nieuwe wet gaat loten voor populaire opleidingen weer mogelijk maken, al mogen ze ook blijven selecteren. Zwakke studenten uitsluiten van loting? Daar ziet minister Dijkgraaf niets in, bleek gisteren in de Tweede Kamer.

News

Geen Europese beurzen meer voor 21 Hongaarse universiteiten

21 Hongaarse universiteiten krijgen voorlopig geen Europees geld meer. De Europese leiders hebben allerlei subsidies opgeschort totdat de regering Orban stopt met het schenden van de rechtsstaat en de academische vrijheid.

News

Universiteiten willen zwakste studiekiezers eruit filteren

Universiteiten willen op een nieuwe manier kunnen selecteren aan de poort van populaire opleidingen: de beste kandidaten toelaten, de slechtste afwijzen en dan loten in de middengroep. Studentenorganisaties reageren verdeeld.

News

Raad van State kritisch over uitsluiting studenten van energietoeslag

Het kabinet wil iedereen met een laag inkomen dit jaar opnieuw een energietoeslag geven, behalve studenten. Dat komt zelfs in de wet te staan. De Raad van State vindt die uitzondering slecht onderbouwd.

  • EN
  • NL
News

Inspectie kraakt selectie aan de poort: opleidingen doen maar wat

De Inspectie van het Onderwijs maakt zich zorgen over de selectie van studenten voor populaire opleidingen. Er is geen overeenstemming hoe eerlijke selectie eruit moet zien, staat in een nieuw rapport.

  • EN
  • NL
News

Inspectorate critical of selective admission: study programmes are clutching at straws

The Inspectorate of Education is worried about the selection of students for popular study programmes. There is no agreement on what constitutes fair selection, according to a new report.

News

Internationale klasse op bokstraining Buitenwesten

Studenten van boksvereniging Buitenwesten kregen zaterdag de kans om zich te meten met de wereldtop. Op een centrale training, georganiseerd door UT-bokstrainer Hans Bartels, mochten leden de ring in met Peter Müllenberg en Dimitri Serdjoek.

News

Experiment flexstuderen stopt abrupt, Dijkgraaf denkt na

Er komt plotseling een einde aan het experiment met flexstuderen, waarin studenten mochten betalen per studiepunt en in hun eigen tempo konden studeren. Dat heeft het ministerie aan de instellingen laten weten.

Read more articles