News

VU-masteropleiding geneeskunde doet cum laude in de ban

Masterstudenten geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam kunnen binnenkort niet meer cum laude afstuderen. De faculteit schrapt het predicaat omdat het te veel nadruk zou leggen op presteren in plaats van leren.

News

Met petitie blijven ze vechten voor schuldenvrij studeren

Het is nu of nooit, dachten de activisten van #NietMijnSchuld. Vandaag hebben ze hun petitie met bijna 88 duizend handtekeningen aan de Tweede Kamer overhandigd.

News

Q&A on the war in Ukraine

What does Putin want, how should Europe react and what about the sanctions? Together with Studium Generale, U-Today is holding a Q&A on the war in Ukraine on Thursday afternoon. Shawn Donnelly, assistant professor Technology, Resilience & Europe, will answer questions from the audience in the Amphitheater (Vrijhof).

News

Wetenschappers op de bres voor klimaat

Nederlandse wetenschappers sluiten zich voor het eerst aan bij de wereldwijde actieweek van Scientist Rebellion. Ze vragen daarmee aandacht voor de noodtoestand van het klimaat.

News

Sanne Kleinenberg verlaat de UT

Sanne Kleinenberg, manager Sport en Cultuur (CFM), gaat de UT verlaten. Kleinenberg was sinds 2002 in dienst bij de UT en gaat vanaf 1 mei aan de slag als manager assisterende gezondheidszorg bij het ROC van Twente.

News

Minister Dijkgraaf bezoekt UT: ‘Blij om weer eens op een campus te zijn’

OCW-minister Robbert Dijkgraaf bracht vanmiddag een bezoek aan de campus. In het TechMed Centre werd hij onder meer bijgepraat over digitale veiligheid. ‘Vooral de interdisciplinaire manier van werken vond ik opvallend', aldus de minister.

News

Hoger onderwijs bleef 'in grote lijnen' overeind tijdens corona

In coronatijd was de leerervaring verschraald en stond het studentenwelzijn onder druk. Maar in grote lijnen bleef het hoger onderwijs overeind, menen accreditatieorganisatie NVAO en de Inspectie van het Onderwijs.

News

DUWO komt Oekraïense en Russische studenten tegemoet

Studenten uit Oekraïne en Rusland kunnen op coulance rekenen van huisvester DUWO als ze moeite hebben met het betalen van de huur. Ze kunnen beroep doen op een betalingsregeling.

News

Ook huidige studenten kunnen nog een beetje basisbeurs krijgen

In september 2023 keert de basisbeurs weer terug. Studeer je nog en ben je niet vertraagd? Dan krijg jij hem ook nog even, blijkt uit de plannen die minister Dijkgraaf zojuist bekend heeft gemaakt.

News

Zoveel verandert er niet bij de pabo, antwoordt minister

Het wordt wel iets makkelijker om aan de pabo te beginnen, schrijft minister Dijkgraaf, maar niet om het diploma te behalen. Nieuwe studenten krijgen alleen maar langer de tijd om aan de instroomeisen te voldoen.

News

‘Wetenschappers moeten beter voor hun brein zorgen’

Onderzoek doen, doceren, leidinggeven… Wetenschappers moeten van alle markten thuis zijn. Verdeel de taken beter, zodat ze vooral kunnen doen waar ze écht goed in zijn, zegt Marie-José van Tol, de nieuwe voorzitter van De Jonge Akademie.

News

Benefietconcert voor Oekraïne in Sportcentrum: ‘We moeten iets bijdragen’

In het Sportcentrum vindt zondag 3 april een benefietconcert van de Koninklijke Enschedese Burgerharmonie (KEBH) plaats. Alle opbrengsten gaan naar Oekraïne. ‘Ik werk op een plek waarin ik vind dat we iets moeten bijdragen’, aldus Leontien Kalverda, orkestlid en projectmanager Shaping2030.

Read more articles