News

Buitenzwembad vanaf 13 mei weer open

Het buitenzwembad op de campus opent 13 mei weer haar deuren. In de voorbije periode onderging het bad de gebruikelijke kleine onderhoudswerkzaamheden, waardoor het de komende maanden weer klaar is voor bezoekers.

News

Bizar: verzonnen klachten over wangedrag Saxion

Met valse e-mails, misbruikte namen en verzonnen brieven heeft iemand geprobeerd om journalisten van hogeschool Saxion om de tuin te leiden. Maar van ernstig wangedrag bleek helemaal geen sprake.

News
Scriptieonderzoek Fleur Zomer

Is de UT nog altijd ‘A man’s world’?

Fleur Zomer sprak voor haar masterscriptie Communication Science met twintig vrouwelijke leidinggevenden op de Universiteit Twente over de rol die gender speelt in hun positie. ‘Toen ik hier aan begon was ik best naïef, ik had nooit gedacht dat er nog zulke traditionele patronen bestaan.’

  • EN
  • NL
News

Collegegeld stijgt naar 2.600 euro

Vanaf september 2025 gaan studenten in het hoger onderwijs 2.600 euro collegegeld betalen. Dat is bijna 300 euro meer dan nu en 70 euro meer dan komend studiejaar.

  • EN
  • NL
News

Tuition fees rise to 2,600 euros

From September 2025, students in higher education will have to pay 2,600 euros in tuition fees. That’s a rise of almost 300 euros compared to the current fees and 70 euros more than the fees for the coming academic year.

  • EN
  • NL
News

CO2-uitstoot UT gestegen: meer vluchten en geen compensatie meer

De CO2-uitstoot van de UT steeg van 6,6 kiloton in 2022 naar 8,1 kiloton vorig jaar, zo blijkt uit het onlangs verschenen CO2-footprintrapport. Die verschuiving komt met name door het niet compenseren van het gasverbruik via certificaten. Tegelijkertijd nam het aantal dienstreizen fors toe afgelopen jaar.

  • EN
  • NL
News

CO2 emissions have risen: more flights and no more compensation

The UT's CO2 emissions rose from 6.6 kilotons in 2022 to 8.1 kilotons last year, according to the recently published CO2 footprint report. This shift is mainly due to the fact that gas consumption is not compensated for by means of certificates. At the same time, the number of business trips rose sharply last year.

  • EN
  • NL
News

Amnesty UTwente meermaals van Instagram verwijderd

Amnesty UTwente is tegen wil en dank niet meer te vinden op Instagram. De actiegroep tast in het duister waarom Meta – het moederbedrijf van Instagram – het account van Amnesty meermaals verwijderde. Ook werd de groep onlangs aangevallen in de binnenstad van Enschede.

  • EN
  • NL
News

Amnesty UTwente removed from Instagram several times

Amnesty UTwente can no longer be found on Instagram against its will. The activist group is in the dark as to why Meta – Instagram's parent company – removed Amnesty's account several times. The group was also attacked recently in the city centre of Enschede.

News

Kristallen bol: steeds meer buitenlandse studenten

Het aantal buitenlandse studenten blijft nog altijd toenemen. Toch telt het Nederlandse hoger onderwijs in het jaar 2030 zo’n 42 duizend studenten minder dan het ministerie eerder verwachtte.

News

Zesjescultuur óf prestatiedruk?

Moeten onderwijsinstellingen de prestatiedruk aanpakken? Of moeten ze hun studenten vooral leren daar beter mee om te gaan? De VVD is bang een zesjescultuur te creëren. Life is tough, get a helmet.

News

Tweede Kamer verafschuwt antisemitisme op de campus

Met een demonstratieverbod en een identificatieplicht moeten universiteiten en hogescholen de strijd aanbinden tegen uitingen van antisemitisme, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

News

Nieuws gemist? Studenteninitiatief tegen kanker & ziekteverzuim UT gedaald

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

UT-biljartvereniging en cultuurvereniging leggen het loodje

Biljartvereniging de Stoottroepen en fotografievereniging Foton zijn onlangs opgeheven. Een gebrek aan nieuwe aanwas betekende voor beide clubs einde verhaal.

News

Wangedrag: Leidse hoogleraar wordt na 33 jaar ontslagen

De Universiteit Leiden gaat een hoogleraar ontslaan die zich samen met haar partner schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik, manipulatie en schending van de wetenschappelijke integriteit.

Read more articles