News

Rathenau Instituut: kansen én gevaren bij digitalisering hoger onderwijs

De coronapandemie heeft digitaal onderwijs in een stroomversnelling gebracht. Het Rathenau Instituut ziet de voordelen, maar maakt zich – net als anderen – ook zorgen over studentenwelzijn, privacy en marktwerking.

News
Studium Generale-lezing door Sheila Sitalsing

Mark Rutte, loyaal aan Ivo Opstelten en Glorix

In een goedbezochte Agora verzorgde Sheila Sitalsing gisteravond een lezing over Mark Rutte. De journaliste en columniste schreef een boek over de premier en nam de aanwezigen mee in de route die hij aflegde.

  • EN
  • NL
News

Studenten schieten weinig op met compensatie hoge energiekosten

Lang niet alle studenten profiteren van de overheidssteun voor de sterk gestegen energieprijzen. Het kabinet erkent dat het geld ‘niet uitsluitend’ terechtkomt bij wie dit het hardst nodig heeft.

  • EN
  • NL
News

Compensation for high energy costs of little avail to students

State support to compensate for the sharp surge in energy prices is by no means beneficial for all students. The government acknowledges that the money ‘does not exclusively’ reach those who need it most.

News

Geen live-uitzending met Diego Simeone voor RoboTeam

RoboTeam Twente reisde met een delegatie van zeven teamleden af naar Madrid. Daar zou het team maandagavond op livetelevisie een demonstratie robotvoetbal geven in aanwezigheid van toptrainer Diego Simeone. Op het laatste moment ging het feest niet door.

News

Warmlopen voor de demonstratie

Studenten zonder basisbeurs balen ervan. Waarom krijgen zij minder geld dan de generaties voor en na hen? Met een petitie en met een grote demonstratie in Amsterdam proberen ze het kabinet in beweging te krijgen.

News

UT-studenten doen mee aan compensatieprotest: ‘Het moet eerlijker’

Studenten uit de ‘pechgeneratie’ trekken komende zaterdag naar Amsterdam voor het compensatieprotest. Ook UT-studenten Maarten Verboom en Max de Vries protesteren voor een eerlijke compensatie van het leenstelsel. ‘De huidige vergoeding is een doekje voor het bloeden.’

News

Tim Hofman verzorgt lezing op Business Days Twente

Het bestuur van Business Days Twente heeft Tim Hofman gestrikt om een lunchlezing te geven. De presentator en journalist, deze maand groot in het nieuws vanwege de onthullingen bij The Voice, spreekt maandag 28 februari UT-studenten toe. ‘Hij is een inspirator voor jongeren', zegt voorzitter Gijs van Sambeek

News

Nieuw loket kennisveiligheid: voor al uw dilemma’s

Wat zijn de gevaren van samenwerking met buitenlandse kennisinstellingen? 'Er is geen tak van de wetenschap die er niet mee te maken heeft', zei minister Dijkgraaf vandaag bij de presentatie van het ‘loket kennisveiligheid’.

News
New group to connect and support female PhDs and PDEngs

‘Safe space for female doctoral candidates’

P-NUT (PhD Network of the University of Twente) has started a new initiative to support female doctoral candidates. ‘We want to raise awareness of challenges women face and create a safe group where you can share anything,’ says the group’s founder, PhD researcher Aurora Ruiz Rodríguez.

News

Dijkgraaf stelt Kamer gerust over opheffen studentenrechtbank

In zijn allereerste debat met de Tweede Kamer suste minister Robbert Dijkgraaf gisteren de zorgen over het verdwijnen van de speciale rechtbank voor het hoger onderwijs.

News

Nieuwe koers: UT maakt scherpere keuzes in jacht op prijzen

De UT verzet haar bakens op het gebied van prijzen en toekenningen. Dat betekent meer focus op teams, onderwijs en diversiteit, naast de traditionele academische prijzen. ‘We kijken naar wat het beste past bij onze kwaliteiten als universiteit.’

News

RUG-docent verspreidde complottheorieën

Universitair hoofddocent Tjeerd Andringa mag een vak over kritisch denken niet meer geven aan de Rijksuniversiteit Groningen. Er loopt een onderzoek naar zijn functioneren omdat hij in zijn lessen complottheorieën verkondigde.

Read more articles