News

Psycholoog uit Leiden sjoemelde in 15 publicaties

Psycholoog Lorenza Colzato, voormalig onderzoeker van de Universiteit Leiden, heeft in ten minste 15 publicaties de wetenschappelijke integriteit geschonden. Ze liet bijvoorbeeld onderzoeksresultaten weg die haar niet uitkwamen.

  • EN
  • NL
News

‘Samen bannen we seksueel grensoverschrijdend gedrag uit op de UT’

Het college van bestuur plaatste deze week een oproep om als UT-gemeenschap samen een vuist te maken tegen elke vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. ‘Gedrag dat helaas ook op de UT voorkomt’, weet vicevoorzitter Machteld Roos.

  • EN
  • NL
News

'Together, we eliminate sexually transgressive behavior at UT'

The Executive Board posted a call this week, asking the UT community to take a stand against any form of sexually transgressive behavior. 'Behavior that unfortunately also occurs at UT,' Vice President Machteld Roos says.

News
Een verslag vanaf de bouwplaats

‘Noodzaak voor containerwoningen was hoog’

Ze staan inmiddels vijf hoog opgestapeld: de nieuwe containerwoningen aan de Witbreuksweg. Bestemd voor studenten, die in februari hun intrek zullen nemen. ‘Vanuit de rest van het land wordt hier jaloers naar gekeken.’

News

Mensenrechtencentrum VU staakt activiteiten

Het Cross Cultural Human Rights Centre van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft haar activiteiten stilgelegd. Onderzoek moet eerst uitwijzen of de onafhankelijkheid van het centrum in het geding is door financiering uit China.

  • EN
  • NL
News

Ukraine crisis: ‘Under high pressure Europe will work together’

With tens of thousands Russian soldiers on the Ukrainian border, tensions on the world stage continue to rise. According to UT researcher Shawn Donnelly, the threat of military escalation is greater than ever. ‘But I am cautiously optimistic about the EU's response.’

  • EN
  • NL
News

Oekraïne-crisis: ‘Onder hoge druk is Europa geneigd tot samenwerking’

Met de Russische troepenopbouw en onderhandelingen die nog geen uitkomst bieden, loopt de spanning in Oekraïne steeds verder op. Volgens UT-onderzoeker Shawn Donnelly is de kans op escalatie groter dan ooit. ‘Maar ik ben voorzichtig optimistisch over de reactie van de EU.’

News

Coronacrisis doodsteek voor Stukafest Enschede

De stichting Stukafest Enschede heeft besloten zichzelf op te heffen, als gevolg van de coronacrisis en gebrek aan bestuurders. Dat kondigden de initiatiefnemers van het Enschedese studentenkamerfestival gisteravond aan op sociale media.

News

Mondkapje mag toch af als je afstand kunt houden

Studenten en staf hoeven niet langer 'altijd en overal' op de campus een mondkapje te dragen, blijkt uit een brief van het kabinet. De mondkapjesplicht geldt niet als studenten met een vaste zit- of staplaats voldoende afstand kunnen houden.

  • EN
  • NL
News

Meer versoepelingen, ook voor (sommige) studenten

De handrem gaat eraf: het kabinet versoepelt allerlei coronamaatregelen. Bijna alles kan morgen weer open tot 22.00 uur. In het hoger onderwijs hoeven studenten en medewerkers minder vaak in quarantaine.

  • EN
  • NL
News

More measures relaxed, also for (some) students

The brakes are off: the government is relaxing a raft of coronavirus measures. As from today, virtually everything can remain open until 22.00. In higher education, students and staff do not need to self-isolate as frequently.

News

Hoger onderwijs snapt versoepeling examenregels

Universiteiten en hogescholen hebben er begrip voor dat de eindexamenregels opnieuw worden aangepast. Kandidaten mogen één onvoldoende wegstrepen, zolang het maar geen kernvak als wiskunde, Nederlands of Engels is.

News

Drama Heidelberg: één slachtoffer overleden

Bij de schietpartij aan de Universiteit Heidelberg zijn gisteren twee doden en drie gewonden gevallen. Een van de doden is de dader zelf. De politie tast in het duister over zijn motief.

News

Tweede Kamer ziet flexstuderen wel zitten

Je eigen studietempo bepalen en per studiepunt afrekenen? Flexstuderen komt steeds dichterbij in het hoger onderwijs, nu de Tweede Kamer nog altijd overwegend voordelen ziet. Maar SP en GroenLinks blijven kritisch.

News

OMT-advies: minder quarantaineregels in onderwijs

Het OMT adviseert het kabinet om de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. Vanavond maakt het kabinet tijdens de persconferentie bekend wat de nieuwe regels worden.

Read more articles