News

‘Minder afhankelijk worden van fossiele energiebronnen’

Nu de gasprijzen weer richting het oude niveau dalen, lijkt de plotselinge gascrisis met een sisser af te lopen. Volgens Maarten Arentsen, UT-onderzoeker en expert op het gebied van de energiemarkt, is de recente prijsexplosie bovenal een waarschuwing om minder afhankelijk te worden van fossiele energie.

News
UT researcher Geke Ludden co-developed breathing trainer BRISH

A breath of fresh air for children with breathing problems

Bright colours, lights, a place to put your favourite Lego pieces. That is BRISH, a breathing trainer for children with dysfunctional breathing symptoms. This wearable piece of technology was co-developed by UT researcher Geke Ludden and designer Hellen van Rees from Saxion.

News

Genoeg ruimte voor debat en ontplooiing? Onderwijsinspectie twijfelt

Het hoger onderwijs hoort aandacht te besteden aan ethische en maatschappelijke vragen. Maar gebeurt dat ook voldoende? De onderwijsinspectie is er niet gerust op en gaat nader onderzoek doen.

News

UT-Kring weer voorzichtig op pad, Boerderij krijgt ‘facelift’

De UT-Kring start dit najaar weer voorzichtig en dicht bij huis met de eerste activiteiten. Het thuishonk van de personeelsvereniging, Boerderij Bosch, krijgt de komende tijd een ‘facelift’.

  • EN
  • NL
News

Minister: ook QR-code voor internationale studenten zonder BSN

Het is nog steeds ingewikkeld voor internationale studenten van buiten de EU om aan een coronatoegangsbewijs te komen. Minister De Jonge wil het hun iets makkelijker maken.

  • EN
  • NL
News

Minister: QR code also for international students without BSN

It is still tricky for international students from outside the EU to get hold of a COVID pass. Minister De Jonge wants to make it a bit easier for them.

News

Onderzoek met onvrije landen: deskundigen slaan alarm

Veiligheidsbelangen moeten zwaarder gaan wegen bij de vraag of wetenschappelijke samenwerking met China mogelijk is, vinden deskundigen. Kom dan maar met richtlijnen, zeggen universiteiten tegen de Tweede Kamer.

News

UT-alumnus multimiljardair na beursgang

Sytse ‘Sid’ Sijbrandij (42), UT-alumnus technische natuurkunde, ging vorige week met zijn Amerikaanse bedrijf GitLab naar de Nasdaq-beursgang. Daarmee groeide de waarde van de softwareonderneming van de UT-alumnus in één dag naar 15 miljard dollar.

News

Gamen in de Grolsch Veste

Normaal vormt de Grolsch Veste het decor van de lokale voetbaltopper, maar vrijdag was het de beurt aan gamefestival WIRWAR. Van drie uur 's middags tot twaalf uur 's nachts draaiden videokaarten overuren om studenten en bedrijven kennis te laten maken met diverse games. Ook het eSportslab en Esports Team Twente waren van de partij.

News

Oproep aan gemeenten: verhoog studietoeslagen bij functiebeperking

Studenten met een functiebeperking hebben vaak recht op een studietoeslag, maar in de ene gemeente krijgen ze nog altijd meer dan in de andere. Het kabinet vraagt gemeenten om een eind te maken aan die verschillen.

News

Centrum voor Veiligheid en Digitalisering bundelt krachten voor veiliger samenleving

Steeds vaker zijn bedrijven en organisaties slachtoffer van cyberaanvallen. Het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) in Apeldoorn, dat vandaag officieel aftrapt met een bijeenkomst op de Politieacademie, moet daar verandering in brengen. Hoogleraar Maarten van Steen vertelt over de betrokkenheid van de UT.

News

Dave Blank benoemd tot fellow American Physical Society

Emeritus hoogleraar Dave Blank is verkozen tot fellow van de American Physical Society, voor zijn verdiensten in de materiaalkunde. Hij is de zesde UT’er die dit prestigieuze fellowship toegekend krijgt.

News

Inspectie: studenten gaven onderwijs in crisis genade-zesje

In de coronacrisis gaven studenten hun opleiding een 5,7 als rapportcijfer, schrijft de Onderwijsinspectie. De crisis hakte erin: de studenten konden zich slechter concentreren en hadden minder motivatie.

Read more articles