News

U Parkhotel ontslaat negen medewerkers door coronacrisis

Het U Parkhotel neemt noodgedwongen afscheid van negen van haar medewerkers. Vanwege de voortdurende coronacrisis moet het hotel maatregelen nemen om het hoofd boven water te houden.

  • EN
  • NL
News

UT Muslims klaar voor ramadan in coronatijd

De UT Muslims Student Association telt af naar het begin van de ramadan. Als de zon maandagavond achter de horizon verdwijnt wachten dertig dagen van vasten en bezinning, maar vooral ook van samenzijn. Maar hoe doe je dat in coronatijd?

  • EN
  • NL
News

UT Muslims ready for Ramadan in corona time

The UT Muslims Student Association is counting down to the beginning of Ramadan. When the sun disappears behind the horizon on Monday evening, it will mark the start of thirty days of fasting and reflection, but above all of being together . But how do you do that in corona time?

News

Nieuwe studentenleiders lopen zich warm

Studentenorganisaties ISO en LSVb hebben nieuwe bestuursleden gekozen, die het stokje vanaf de zomer gaan overnemen. Bij het ISO komt er – en dat is uitzonderlijk – een hbo’er aan het roer.

News

UT profiteert van miljarden uit Nationaal Groeifonds

Met de miljarden van het Nationaal Groeifonds wil het kabinet wetenschappelijk onderzoek aanzwengelen. De UT profiteert met de programma’s Quantum en AI. Het onderwijs daarentegen komt er in de eerste ronde bekaaid vanaf.

News

Kan de medezeggenschap proctoring tegenhouden?

De medezeggenschap beslist niet over de inzet van proctoringsoftware, schrijft de minister, maar in Nijmegen heeft de universiteitsraad het pleit toch gewonnen. Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen?

News

Compenseren, hoe doe je dat?

Het afschaffen van de basisbeurs was een vergissing, vinden veel politieke partijen. Ze willen studenten ‘compenseren’ voor de schade, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het ministerie schetst de scenario’s.

News

UT-professor houdt slag om de arm over nieuwe natuurkracht

Bij een deeltjesonderzoek in Chicago ontdekten wetenschappers hoogstwaarschijnlijk een nieuwe natuurkracht, wat tot een grote golf van enthousiasme leidde bij natuurkundigen. UT-professor Bob van Eijk is even optimistisch als voorzichtig.

  • EN
  • NL
News

Student-zonder-papiertje krijgt ook komend studiejaar langer de tijd

Ook komend studiejaar krijgen studenten langer de tijd om aan de toelatingseisen voor hun bachelor of master te voldoen. Wie nog niet het juiste diploma op zak heeft, mag alvast voorwaardelijk aan een vervolgopleiding beginnen.

  • EN
  • NL
News

Deadline extension for students without diplomas

In the upcoming academic year students will again be given a deadline extension for meeting admissions requirements for Bachelor’s and Master’s programmes. Students who haven’t got the prerequisite diploma yet will be able to get started on their next degree anyway with a conditional acceptance.

News

UT actief op TikTok: ‘Toekomstige studenten enthousiast maken’

De UT is sinds deze week te vinden op TikTok; een populair fenomeen op sociale media dat bekendstaat om dansende jongeren. Het eerste UT-TikTokfilmpje trok al 40.000 kijkers. Toch is de app niet onomstreden vanwege dataverzameling door China.

News

Zelftest voor studenten geen succes: half miljard euro op het spel

Studenten hebben weinig zin om zelftests tegen het coronavirus te gebruiken, blijkt uit een pilot bij Avans Hogeschool. De overheid dreigt aan de tests een half miljard euro te verspillen.

News

Kindertelefoon start hulplijn voor jongvolwassenen

De coronacrisis gaat veel jongeren en studenten niet in de koude kleren zitten. Een nieuwe hulplijn biedt een luisterend oor voor als het tijdens de lockdown allemaal even te veel wordt. Maar de gesprekken mogen ook over geldproblemen of liefdesverdriet gaan.

News

DUWO gaat studentencampus brandveiliger maken

Bij een brand in een studentenflat in Amstelveen raakten onlangs vijf studenten gewond. Na een onderzoek komt studentenhuisvester DUWO nu met een plan voor rookmelders en brandwerende deuren en ramen.

Read more articles