News

Studenten: tweede lockdown hakt erin, doe iets aan het bsa

‘Er wordt verwacht dat ik het bsa haal van een universiteit waar ik nog nooit geweest ben.’ Studenten hebben het echt zwaar in de tweede lockdown, waarschuwen Groningse studentenorganisaties, dus geef ze wat ruimte in hun eerste jaar.

News

WOinActie-leider moet de strijd staken

Ze was een van de gezichten van protestbeweging WOinActie, maar ze stopt ermee. Hoogleraar ethiek Ingrid Robeyns bezwijkt onder de druk waar ze jarenlang tegen heeft gevochten.

  • EN
  • NL
News
Vooruitblik 2021

Decanen over groeiperikelen, bouwplannen en corona

Groeiperikelen, bouwplannen en het onvermijdelijke coronavirus: het zijn zomaar een paar steekwoorden voor het komend jaar. Samen met U-Today blikken de vijf UT-decanen vooruit op 2021. ‘Het is de kunst om onze gemeenschap bij elkaar te houden.’

  • EN
  • NL
News

Deans on growth, building plans and corona

Growth problems, building plans and the inevitable coronavirus: just some of the catchwords for the coming year. Together with U-today, five UT deans look ahead to 2021. 'The challenge is to keep the community together.’

  • EN
  • NL
News

Wat kan wel en niet in lustrumjaar UT?

Hoe viert de UT haar zestigste verjaardag in 2021? Grote publieksevenementen als een open huis en alumnidag behoren tot de plannen. ‘Maar veel hangt af van hoe de crisis zich ontwikkelt’, zegt Michèle Buis van de lustrumcommissie.

  • EN
  • NL
News

What can and cannot be done in lustrum year UT?

How will the UT celebrate its sixtieth anniversary in 2021? Large public events such as an open house and alumni day are part of the plans. 'But a lot depends on how the crisis develops,' says Michèle Buis of the lustrum committee.

News

ERC Proof of Concept-beurs voor Sarthak Misra

Sarthak Misra, hoogleraar Surgical Robotics, krijgt een Proof of Concept-beurs ter waarde van 150 duizend euro van de European Research Council. De UT sleepte het afgelopen jaar twee van deze beurzen binnen.

News

UT-spin-off Storro failliet

Het Hengelose cybersecuritybedrijf Storro, spin-off van de UT, is failliet. Dat meldt de TC Tubantia. Het bedrijf werd opgericht door enkele studievrienden en won meerdere grote prijzen. Storro komt financieel niet meer rond, omdat de investeerders geen geld meer in het bedrijf willen steken.

News

Diploma-register DUO steeds vaker geraadpleegd

Bijna anderhalf miljoen diploma’s werden er vorig jaar gedownload uit het online register van de Dienst Uitvoering Onderwijs. Dat is volgens DUO een recordaantal.

News

Openingszet voor een nieuwe medezeggenschap

De Tweede Kamer wil nieuwe regelgeving rondom de medezeggenschap aan universiteiten en hogescholen. Wetenschappers, studenten en vakbonden grijpen hun kans en doen alvast een voorstel.

  • EN
  • NL
News

Kabinet wil wereldwijd techniek- en ict-studenten werven

Het kabinet wil wereldwijd studenten werven voor de tekortsectoren techniek en ict. Dat schrijft minister Van Engelshoven in een brief over internationale samenwerking in het hoger onderwijs en onderzoek.

  • EN
  • NL
News

International student in technology or IT? Welcome!

The Dutch government wants to recruit students from all over the world to come to the Netherlands to study technology and IT, two sectors plagued by shortages of skilled workers.

News

Niks aan de hand met integriteit, denken hoogleraren

Volgens hoogleraren en universitair hoofddocenten is er weinig mis met het onderzoeksklimaat van hun vakgroepen. Promovendi en postdocs zien dat soms anders, schrijft een promovendus van de Vrije Universiteit.

News

Feelgood-apps in ontwikkeling

In hoeverre is een app nuttig om iemands welbevinden te verbeteren? En kan een app helpen om corona-somberheid te overwinnen? Bij Behavioural, Management & Social Sciences (BMS) zijn momenteel verschillende apps in ontwikkeling om antwoorden te vinden op die vragen.

News

Ondertussen in de kerstvakantie…

Massale oud-en-nieuwfeesten waren er niet, het vuurwerk was al snel uitgeknald en zelfs de nieuwjaarsduik kon niet doorgaan. Toch was er wel nieuws over studenten en hoger onderwijs in de afgelopen twee weken.

Read more articles