News

Jurgen Rekers nieuwe wijkagent campus

De campus heeft sinds kort een nieuwe wijkagent: Jurgen Rekers. Hij is de opvolger van Peter Colijn, die met pensioen gaat. ‘Ik kijk vooral uit naar de reuring tijdens evenementen op de campus.’

News

Economiestudent leent meer bij DUO dan toekomstig pedagoog

Bij welke opleidingen steken studenten zich het diepst in de schulden? De Volkskrant zocht het uit op basis van cijfers van DUO. Een economiestudent leent maandelijks aanzienlijk meer dan een student pedagogische wetenschappen.

News

‘Het hoger onderwijs is te voorzichtig’

Het hoger onderwijs biedt te weinig fysieke lessen aan, zegt de Leidse hoogleraar epidemiologie Frits Rosendaal: er zouden meer studenten en docenten naar de campus moeten komen. Maar dat is niet zo simpel, vreest hbo-bestuurder Paul Rüpp.

News

Toch nog enkele miljarden extra voor Europees onderzoek

Als het aan Europa ligt, wordt er de komende zeven jaar alsnog 6,2 miljard euro extra geïnvesteerd in onderzoek en in uitwisselingsprogramma’s. Of alle 27 lidstaten akkoord gaan, blijft nog even spannend.

News

Weinig heil verwacht van nieuw integriteitsonderzoek

De meeste universiteiten en academische ziekenhuizen weigeren hun medewerking aan wat het grootste onderzoek ooit moest worden naar wetenschappelijke integriteit en sloppy science, meldde het Hoger Onderwijs Persbureau begin deze week. Ook de UT doet niet mee. Hoe zit dat?

News

Uitstel bsa voor hbo, universiteiten verkiezen maatwerk

Ook dit collegejaar hoeven eerstejaars hbo-studenten vanwege de coronacrisis niet aan de bsa-norm te voldoen. De universiteiten zien nog altijd niets in zo’n generieke coulancemaatregel. Zij laten de beslissing over aan de opleidingen.

News
Onderwijskundig Leiderschap

‘Met deze leergang leer je regie pakken’

De UT biedt vanaf 2021 een Leergang Onderwijskundig Leiderschap aan, samen met de Rijksuniversiteit Groningen. De doelgroep is select: opleidingsdirecteuren, (vice)decanen en coördinatoren. Onderwijskundig adviseur Frank van den Berg vertelt over de nut en noodzaak.

News
Student association UT-Muslims comments on Instagram post

'The right response is a boycott, not violence'

Macron's statement after the murder of French teacher Samuel Paty led to a boycott of French products in the Muslim world. Student association UT-Muslims also published an Instagram post with the hashtag boycottfrance. U-Today asked the board why they posted this message.

News

Jonge Akademie: ‘Houd vliegende wetenschappers vaker aan de grond’

Universiteiten moeten beter hun best doen om hun CO2-uitstoot door vliegen terug te dringen, stelt De Jonge Akademie. Trek lering uit de coronacrisis en investeer in digitale congressen en goede webcams, adviseert het genootschap in een nieuw rapport.

News

Wat wil Joe Biden met het hoger onderwijs?

Wat gaat er voor het Amerikaanse hoger onderwijs en onderzoek veranderen nu Joe Biden president van de Verenigde Staten wordt? Als het aan hem ligt, wordt studeren veel goedkoper.

News

Nieuw fonds Cottonwood helpt spin-offs UT verder

Met een derde hightech fonds van 25 miljoen euro opent - de op het Kennispark gevestigde investeerder - Cottonwood nieuwe deuren voor UT-spin-offs. Alain le Loux, UT-alumnus en general partner bij Cottonwood, vertelt over het fonds, kansen voor de UT en cultuurverschillen met de VS.

News

Studenten meer bezorgd om dierbaren dan om studievertraging

In coronatijd zijn studenten vooral bang dat ze studievertraging oplopen, stond vorige week in een enquête van Caring Universities. Maar dat ligt toch anders, melden de onderzoekers nu in een correctie op hun rapport.

Read more articles