News
Studententeam-spin-off STERN motorcycles

‘Elektrisch rijden is de toekomst van de motorsport’

De allereerste spin-off van een UT-studententeam, dat is STERN motorcycles. Vier oud-leden van Electric Superbike Twente bouwen met dit bedrijf aan een elektrische offroad-motor. ‘We denken dat de motorsport er nu klaar voor is om de ommezwaai te maken.’

News

‘Leeruitkomsten’ geen experiment meer, Tweede Kamer akkoord met wetsvoorstel

Kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk en tentamens overslaan? Bij sommige opleidingen kan het. Na bijna tien jaar experimenteren mogen hogescholen officieel met ‘leeruitkomsten’ gaan werken. En universiteiten ook.

News

Bachelorstudenten geen gevaar voor kennisveiligheid, meent Dijkgraaf

Bij de toekomstige screening van buitenlandse studenten en onderzoekers in gevoelige vakgebieden blijven bachelorstudenten buiten schot, belooft demissionair minister Robbert Dijkgraaf.

  • EN
  • NL
News

Studenten en huurcontracten: wat wil de minister nu precies?

Meer zekerheid voor huurders. Dat was de bedoeling van de Wet vaste huurcontracten die vorig jaar is aangenomen. Maar afgelopen week bleek dat studenten op een lijst met uitzonderingen staan. Wat betekent dat voor jouw huurcontract?

  • EN
  • NL
News

Students and rental contracts: what exactly does the minister want?

Greater certainty for tenants. That was the aim of the Indefinite Rental Contracts Act (Wet vaste huurcontracten), which was adopted last year. However, last week it emerged that students have been included in a list of exemptions. What does that mean for your rental contract?

News

Verplichte privacy- en securitytraining voor alle UT-medewerkers

Alle UT-medewerkers dienen binnenkort een verplichte ‘privacy- en security awarenesstraining’ te volgen. Dat maakt het college van bestuur maandag via een mail bekend aan leidinggevenden. De training neemt 2,5 uur in beslag en voltooiing is verplicht.

News

PvdA-voorzitter Sent kreeg ‘gebiedsverbod’ aan haar faculteit

PvdA-voorzitter Esther-Mirjam Sent, hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, kreeg een gebiedsverbod: ze mocht zich niet meer 'fysiek of digitaal' op de afdeling economie vertonen.

News

Caribische studenten krijgen BSN bij aanvraag studiefinanciering

Een bankrekening openen, een verzekering afsluiten, een DigiD aanvragen… Het wordt allemaal makkelijker voor Caribische studenten die hierheen komen. Vanaf 1 april krijgen ze een burgerservicenummer als ze studiefinanciering aanvragen.

News

Update: Staking busvervoer van de baan, geen hinder voor UT'ers

UT-medewerkers en -studenten kunnen dinsdag 12 maart toch gewoon gebruik kunnen maken van de buslijnen 1 en 9. Een staking van chauffeurs van Arriva gaat op het laatste moment niet door.

News

Met werkervaring sneller een diploma behalen: wet bijna aangenomen

Een paar vakken wegstrepen omdat je al werkervaring hebt? De Tweede Kamer had nog allerlei vragen aan minister Robbert Dijkgraaf, maar hij leek zich gisteren te verzekeren van een meerderheid voor zijn wetsvoorstel ‘Leeruitkomsten’.

News

Nieuws gemist? Inbraakgolf Witbreuksweg & Sky is the Limit op losse schroeven

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Kamerleden schrikken: toch geen vast huurcontract voor studenten

Ook studenten zouden recht krijgen op een vast huurcontract, besloot de Tweede Kamer een jaar geleden. Maar minister De Jonge heeft daar alsnog een streep door gezet. Oppositiepartijen schrikken en de Woonbond voorziet praktische problemen.

News

Studenten erg positief over hun buitenlandervaring

Studenten die met een Erasmusbeurs op internationale uitwisseling zijn geweest, kijken daar vijf jaar later met veel plezier op terug. Velen hebben van huis uit al een 'internationale bril' op.

Read more articles