News

Onderwijsinspectie oordeelt: diploma’s master Public Management ongeldig

Volgens de Onderwijsinspectie verleende de UT onterecht masterdiploma’s vanuit de deeltijdopleiding Public Management. Daardoor worden tientallen verleende diploma’s ongeldig verklaard. Het college van bestuur van de UT is het ‘pertinent oneens’ met de conclusie van de Inspectie. Of de universiteit in beroep gaat tegen de uitspraak, is nog niet duidelijk.

  • EN
  • NL
News

Witbreuksweg doelwit van inbrekers

Een inbraakgolf teistert de laatste weken bewoners van de Witbreuksweg. Dat bevestigen woningstichting De Veste en de UT-beveiliging.

  • EN
  • NL
News

Witbreuksweg target of burglaries

A wave of burglaries is plaguing residents of the Witbreuksweg in recent weeks. This is confirmbed by housing association De Veste and UT security.

News

Vier nominaties voor landelijke ‘docent van het jaar’

Vier docenten uit Tilburg, Amsterdam, Groningen en Utrecht maken kans om ‘docent van het jaar’ te worden. De winnaar ontvangt een beurs van 25 duizend euro voor onderwijsvernieuwing.

  • EN
  • NL
News
Studievereniging Stress zag blokkade aankomen en nam voorzorgsmaatregelen

Poging tot blokkeren Tata-excursie mislukt

Activisten van University Rebellion wilden donderdagmorgen vertrekkende busjes van studievereniging Stress richting staalproducent Tata Steel blokkeren. Het Stress-bestuur hield echter al rekening met de actie, ze vertrokken daarom eerder en vanaf een andere plek.

  • EN
  • NL
News
Study association Stress saw blockade coming and took precautions

Attempt to block Tata excursion fails

Activists from University Rebellion wanted to block departing vans of study association Stress in the direction of steel producer Tata Steel on Thursday morning. However, the Stress board already took the action into account, so they left earlier and from a different place.

News

Campagne voor Duits en Frans mag drie jaar door

Een landelijke campagne voor de talenstudies mag nog drie jaar doorgaan. Maar het gaat niet lukken om Frans en Duits op de middelbare school extra aandacht te geven, menen de ministers van Onderwijs.

News

TU Delft naar de rechter? Niet namens ons, zeggen honderden medewerkers

Medewerkers en studenten van de TU Delft willen géén rechtszaak tegen de onderwijsinspectie. Na een kritisch inspectierapport over sociale onveiligheid op de universiteit, zien ze liever dat het bestuur zijn tijd en geld in oplossingen steekt.

News

Afgrond dreigt voor Sky is the Limit-festival

Na twee uitverkochte edities dreigt een derde Sky is the Limit-festival niet door te gaan. Het loopt nog allesbehalve storm met de kaartverkoop.

News

Vrouwen de baas bij zes universiteiten en achttien hogescholen

Bij de helft van alle hogescholen staat een vrouw aan het roer. Hetzelfde geldt voor zes van de veertien universiteiten, blijkt uit een telling van het HOP in aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart.

News

Na excuus voor discriminatie: politiek wil student beschermen tegen DUO

Een flink deel van de Tweede Kamer wil studenten beter beschermen tegen fouten van studiefinancier DUO. In de strijd tegen fraude met de basisbeurs voor uitwonenden zou de dienst met hardere bewijzen moeten komen.

News

Herbenoeming twee decanen, aanstelling interim-decaan

Decanen Bart Koopman en Freek van der Meer gaan op voor een tweede termijn aan het hoofd van de faculteiten ET en ITC. EEMCS stelt Peter Veltink aan als interim-decaan na het aangekondigde vertrek van Joost Kok.

  • EN
  • NL
News

Green Team Twente kan niet wachten om weer te racen

Na bijna twee volle jaren zonder echte race kijkt Green Team Twente reikhalzend uit naar de zomer. Dan hopen de studenten eindelijk het gaspedaal van hun raceauto in te trappen, in zowel Nederland als Frankrijk. Teammanager Christina Keysers heeft goede hoop op groen licht.

  • EN
  • NL
News

Green Team Twente can't wait to race again

After almost two full years without a real race, Green Team Twente is eagerly looking forward to the summer. Then the students hope to finally step on the gas pedal of their race car, in both the Netherlands and France. Team manager Christina Keysers is hopeful for the green light.

News

Bezuinigen op ov-studentenkaart? Dat lukt voorlopig niet

Een bezuiniging op de ov-studentenkaart zou de schatkist géén geld opleveren, bevestigt demissionair minister Robbert Dijkgraaf aan de Tweede Kamer. Want dan moet de NS compensatie krijgen.

Read more articles