• EN
  • NL
News

Faculteit ITC zag financiële uitdaging al eerder aankomen

Wat zijn de bezuinigingsplannen van de faculteiten en diensten op de UT? Alleen de faculteit ITC gaf inzicht in hun decentrale maatregelen, na een brede uitvraag van U-Today onder decanen en dienstdirecteuren. Andere faculteiten en diensten lieten via een woordvoerder weten dat ‘de inventarisatie nog niet is afgerond’.

  • EN
  • NL
News

ITC faculty saw financial challenges coming

What are the budget cut plans of the faculties and service departments at the UT? Only the ITC faculty provided insight into their decentral measures, after a broad survey by U-Today among deans and department heads. Other faculties and departments announced through a spokesperson that 'the inventory has not yet been completed'.

News

Komt er genoegdoening na de excuses van het kabinet?

Het kabinet heeft excuses aangeboden voor ‘indirecte discriminatie’ in de strijd tegen fraude met de basisbeurs. Maar gaat het toegeven dat er ook onschuldige studenten zijn geraakt?

News
Alumnus Claire van der Riet is orgaanperfusionist en transplantatie coördinator

‘Tijd telt voor ons’

Claire van der Riet, alumnus technische geneeskunde, is orgaanperfusionist en transplantatiecoördinator bij het UMCG Transplantatiecentrum. Ze organiseert het gehele logistieke proces rondom een orgaantransplantatie. Over de duizend organen werden het afgelopen jaar aangeboden aan het UMC Groningen.

News

Dijkgraaf dreigt met ingrijpen vanwege sociale onveiligheid TU Delft

Volgens de onderwijsinspectie heeft de TU Delft de sociale veiligheid van haar medewerkers ernstig verwaarloosd. Het bestuur moet binnen drie maanden met een herstelplan komen, waarschuwt demissionair minister Robbert Dijkgraaf.

News

Lifelong learning krijgt één centraal administratiesysteem

Er komt dit jaar één centrale administratie voor lifelong learning. Nu doet elke faculteit dit nog op zijn eigen manier. Programmaleider Felix van Urk: ‘Het is niet dat het fout gaat, maar het is beter om administratief één lijn te trekken.'

News

Inspectie verwijt TU Delft wanbeheer: ‘Zorg voor medewerkers verwaarloosd’

Aan de TU Delft is een ‘verhoogd risico op sociale onveiligheid’, meent de Inspectie van het Onderwijs. Maar dat oordeel is te hard, vinden het bestuur en de raad van toezicht. Ze overwegen naar de rechter te stappen.

News

Kabinet maakt excuses voor discriminatie door DUO bij opsporing fraude

Bij de controles op fraude met de basisbeurs was inderdaad sprake van indirecte discriminatie, staat in een rapport over de praktijken van de Dienst Uitvoering Onderwijs. Het kabinet biedt excuses aan.

News

Geen discriminatie van studenten bij energietoeslag in Amsterdam, oordeelt rechter

De gemeente Amsterdam mag extra hordes opwerpen voor studenten bij de aanvraag van de energietoeslag voor 2022. Eerder vond de rechter nog dat Amsterdam discrimineerde, maar het nieuwe beleid kan wel door de beugel.

News

Nieuws gemist? Dutten in de bieb & geen Vici voor UT

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

UT tekent convenant voor sociale duurzaamheid

De UT stelt bij aanbestedingen als voorwaarde dat er werk- en stageplekken worden gecreëerd voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Vicevoorzitter Machteld Roos tekende deze week een convenant voor die zogeheten SROI-verplichting.

News

Dijkgraaf sust: instellingen gaan leenstelselopbrengst goed besteden

Besteden universiteiten en hogescholen de leenstelselmiljoenen wel echt aan beter onderwijs als de overheid dat niet langer controleert? De Tweede Kamer heeft zijn twijfels, maar volgens demissionair minister Dijkgraaf is dat nergens voor nodig.

  • EN
  • NL
News

International Women’s Day, 'a celebration and call to action'

Art exhibitions, a photo exposition, a film lecture and a march. Those activities will take place over the course of next week, to celebrate International Women’s Day at the UT on the 8th of March.

  • EN
  • NL
News

Internationale Vrouwendag is zowel 'een viering en oproep tot actie'

Kunsttentoonstellingen, een foto-expositie, een filmlezing en een mars. Die activiteiten vinden in de loop van volgende week plaats, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op de UT op 8 maart.

Read more articles