News

Online Career Café connects student with alumni

The first UT Online Career Café will be held on the 17th of June. The virtual event allows students in the final phase of their studies to connect with UT alumni all over the world.

News

UT op helft beoogd aantal Hypatia-leerstoelen

Vijf Hypatia-leerstoelen zijn twee jaar na de start van het programma gevuld, zo blijkt uit een evaluatie. Daarmee haalt de UT niet het streven van tien nieuwe vrouwelijke hoogleraren per 2020. Rector Thom Palstra zet in op uitbreiding van het programma.

News

Onderwijs start weer, minister trekt het land in

Vanaf vandaag mogen universiteiten en hogescholen weer mondjesmaat lesgeven op de campus. Minister Van Engelshoven gaat bij enkele onderwijsinstellingen langs. ‘Dat de techniek ons soms in de steek laat, merken we allemaal weleens.’

News

UvA-docent in opspraak om ‘aanrakingen’

Masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam trokken jarenlang aan de bel over grensoverschrijdend gedrag van een docent, schrijft dagblad NRC. De UvA noemt het artikel onevenwichtig. De docent werkt er nog steeds.

News

Minister laat NWO ongebonden onderzoek turven

Minister Van Engelshoven wil weten hoeveel ‘ongebonden onderzoek’ NWO nog financiert. Want het zou best kunnen dat de balans is doorgeslagen ten faveure van het ‘strategische onderzoek’.

News

Toch nog 12 miljoen euro ov-boetes voor studenten

Studenten betaalden vorig jaar 12 miljoen euro aan boetes voor het te laat stopzetten van hun ov-studentenkaart, schrijft minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer. Dat is veel, maar het is minder dan de jaren ervoor.

News

Tips and tricks for online applications

Online job interviews have been studied for years, but now of course, they get an extra attention. Tanya Bondarouk, Professor Human Resource Management at the University of Twente, provides you with some practical tips and tricks for job applications.

News

Ed Brinksma benoemd tot collegevoorzitter EUR

Oud UT-rector Ed Brinksma is per 1 september 2020 benoemd als collegevoorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn benoeming geldt voor vier jaar. Hij volgt de huidige voorzitter Hans Smits op.

News

Nieuw Solar Team Twente op weg naar 2021

De nieuwe bezetting van het Solar Team Twente is bekend. Het team gaat de UT in 2021 vertegenwoordigen tijdens de World Solar Challenge in Australië. Teamleider Colin van Laar is duidelijk over de ambities. ‘Als je niet voor de eerste plek gaat, dan moet je niet meedoen.’

News

UvA wint kort geding over proctoring

De Universiteit van Amsterdam mag online surveillancesoftware inzetten bij het afnemen van tentamens. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald in een zaak die door twee studentenraden en een student van de UvA was aangespannen.

News

Verhitte discussie over betalen per studiepunt

Je eigen studietempo kiezen en betalen per studiepunt: een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat dit voor alle studenten mogelijk wordt. In het hoger onderwijs is een felle discussie losgebarsten. ‘Een bezopen plan.’

News

Studenten gaan scholieren bijspijkeren

Studenten gaan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs bijspijkeren die in de coronacrisis een achterstand hebben opgelopen. Dat gebeurt in zomerscholen of extra bijlessen.

Read more articles